lördag 5 februari 2011

Torrisar från Lucas

För ett par dagar sedan fick jag ett mail ifrån Lucas där han stolt ville visa upp sina nya kreationer inför den kommande torrflugesäsongen.
Som de inbitna havsöringflugfiskare vi är ligger 1 April premiären närmre till hands men vi kommer under 2011 göra en större satsning än vanligt även mot brunöringen. Givetvis ligger huvudfokusen på havsöringen men vi e bra sugna på torrflugefisket nu också. Det blir ju varje säsong en del avstickare till bla Kirunafjällen eller någon av våra västsvenska öringförande åar. Man kan väl kortfattat säga att vi inte e helt tappade under flötet när det kommer till torrflugefisket men helt klart har vi en del att lära. Att sen säsongs avslutningen 2010 blev som den blev med två underbara turer till Tiveden Flyfish så känns den här satsningen alltmer angelägen.
Jag har även varit i kontakt med några inruttade brunöringjägare som har sagt att de skall försöka "omvända" mig med inriktningen mot fiskets "Formel 1".......Jaja vi får väl se om de lyckas!
Det är ju de gånger som vid nedan fototillfällen man längtar tillbaks till och gärna återupplever.

5 kommentarer:

 1. Lukas smygtränar alltså... jag har precis byggt ihop en bokhylla som skall bli "bindarskåpet" tom hanna har godkänt det för att det finns dörrar så man kan stänga in grejjorna :) Känns bra inför våran stundande bindarkväll. Mira vill gärna lära sig och se hur man gör.
  Mvh Peter

  SvaraRadera
 2. He he, här tränas det för fullt. Jag har ett rätt så bra mönster för Danica och med mörkare material blir det en bra Vulgata. Håller även på att experimentera lite med olika nymphmönster. Vi får köra en bindarkväll snart.

  SvaraRadera
 3. Det är bra att han tränar.....när han e fullärd så gör vi helt enkelt anspråk på de bästa ur askarna:-)

  Klart vi skall ha bindarkväll, väntar bara på en inbjudan från Peter......

  //Andreas

  SvaraRadera
 4. Om och när du åker med ut i min båt, då kommer jag att talla i dina flugboxar ;o)

  // Lasse Laursen

  SvaraRadera
 5. Det är lugnt Lasse.....jag jag har alltid med bjudboxen, Där ligger de finaste flugorna! Not ;-)

  //Andreas

  SvaraRadera