torsdag 10 mars 2011

Regn å rusk!

Söndagens vackra solnedgång...
I skrivande stund är det ett riktigt skitväder utanför fönstret rent ut sagt! Med några plusgrader, regn och hyfsad vind utgör dessa förhållanden en ganska stark fara för den fortfarande liggande havsisen.
I år är jag faktiskt mer orolig angående is läget, förra året vid denna tid låg isen inte alls lika tjock och långt ut som nu.
Jag har foton från 21 Mars 2010 och då låg isen endast längst in i vikarna för att 25 Mars i stort sett vara helt borta. Det är så dags nu att börja bearbeta isen för att vi havsörings fiskare skall kunna njuta till fullo av det stundande premiärfisket!

4 kommentarer:

 1. gör inget om de e is på premiären Andreas man kommer o vara ute o njuta ändå jue .härlig bild me

  SvaraRadera
 2. Så sant Jörgen....men man e bra sugen på lite spöböj nu igen. Så det skadar inte med lite bättre förutsättningar än det är för tillfället :-)

  //Andreas

  SvaraRadera
 3. Det löser sig säkert med isen. När den väl börjar ge med sig så brukar det gå ganska fort. Iaf här hemma, känns dok avlägset här med men det reder sig säkert.

  När åker ni till Österlen btw?

  SvaraRadera
 4. Ja, nu lär det gå fort om värmen håller i sig!

  Det är ytterst osäkert om jag följer med till Österlen...får se hur det blir med det där!?
  Kompisen försöker övertala mig, men njaee....har vart där de 6 år i rad och e sugen på nått annat som typ Bornholm eller Gotland!

  //Andreas

  SvaraRadera