söndag 21 april 2013

Årets första båtfiske

Ålefiskarstugan är alltid lika vacker i morgonljuset
Inget svårt att motivera sig till att gå upp klockan fyra på söndagsmorgonen när det vankades båtfiske ute bland öarna för första gången den här säsongen. Och med tanke på högtrycket som var i helgen så var det nog inget dåligt val att jaga havsöringen från båten. En underbar men ganska kall morgon, klarblå himmel och ett attans lågvatten. Perfekt för båtfiske.
Som många gånger förut valde vi att starta fisket i "ålefiskarviken" och redan innan vi hunnit rigga färdigt utrustningen har vi lokaliserat en öring som går och vakar längst in i viken. Jag ror in båten och Lucas laddar igång spöt. Kontakt direkt. Lucas tappar 3 öringar innan jag tappar tålamodet bakom årorna och vevar igång med spöt jag också. Även jag får kontakt omgående och lyckas landa en välmatad silvertorped strax under måttet. Kanonstart på det tidiga morgonfisket.
När sen solen tittar upp över horisonten avtar aktiviteten en aning och vi märker hur öringen blir allt försiktigare. Vi går ner i både tafsdimension och flugstorlek. Finvädersfiske är lite trixigt och krävande men riktigt roligt.
Vi drar runt lite bland öarna och njuter allmänt av att vara ute på havet igen och återse alla våra favoritplatser. Innan vi kommer fram till "Lagunen" hinner vi med att gå på grund och skada motorn på lånebåten från Lucas jobb. Rackans lågvatten. Vi fick i alla fall konstaterat att det låg ett grund där :-)
I lagunen är det full aktivitet. Under en timme har vi ett kanonfiske där vi bland annat landar två riktigt fina blänkare. Lucas fisk är av toppklass med sina 56cm & 1,85Kg. Min öring är snäppet efter på 54cm.
Vi landar totalt 8 öringar innan vi beger oss hemåt framåt lunch.
Underbart att få vara ute bland kobbar och skär igen.
Perfekt - 56cm 1,85Kg

2 kommentarer:

  1. Grymt! Lucas fisk var mäktig att få se. Kul!

    SvaraRadera
  2. Tackar! Öringen var ännu vackrare i verkligheten, ett prakt exemplar i utseendet. Pol-filtret på kameran gör öringen mörkare än den var. Utan det hade det knappt vart möjligt att fota i solskenet....

    //Andreas

    SvaraRadera