lördag 11 maj 2013

Vårfiske hos Tiveden Flyfish

Lucas spanar efter vak i dimman.
Årets första tripp till Tiveden Flyfish är nu avklarad efter två dagars fiske under långhelgen som gick.
Ankomstkvällen började med lite samkväm med Garphyttan -gänget vid lägerplatsen innan det var dags att knoppa in.
Morgonon därpå är vi uppe i ottan och möts av ett kraftigt dimmtäcke, riktigt svårt att se någonting alls utöver sjön som ligger alldeles lugn. Lucas och jag väljer att ta ett varv runt stora sjön, letandes efter vakande fisk. En ganska lång och krävande promenad över stock och sten i urskogen. Till sist hittar jag en båge som avslöjar sig med sporadiska vak riktigt nära land. Skickar ut en svart klinkhammer i storlek 16 som kort därefter försvinner i en virvel. Årets första torrflugefisk är ett faktum.
Andra dagen är något varmare och det kläcker diverse flygfän.
Vi ser några enstaka vassländor, ett bra gäng med fjädermygg och riktigt mycket bibios som dessvärre befinner sig uppe bland granarna.
Men längst inne i "tarmen" på stora sjön hittar vi ändå ett gäng med vakvilliga regnbågar. Jag lyckas knipa 3 stycken på torrt under dagen, med en bibio-imitation på tafsen. Bra resultat med tanke på att det knappt syntes ett liv på ytan. Annars var det fiske under ytan som var effektivast, flicksländenymfer och svarta streamers fungerade bra.
Det blev återigen en lyckad helg som gav mersmak. Mycket tack vare det goda sällskapet och fina vädret men självklart viktigast av allt det fina fisket och naturen i Tivedenskogarna.
16 kvalitetsbågar lyckades vi göteborgare till sist landa.
På återseende!
Lucas i dimman


Gött spöböj för Granstav....


2 kommentarer: