fredag 27 juni 2014

Lyckat nattpass!


53cm - 1,8Kg
Nattfisket är allt som oftast lite knepigt, kan tyckas vara perfekta förhållanden men öringen är helt enkelt inte på plats. Så har det vart ett par gånger för oss det senaste. Visst har det kommit upp ett par ströfiskar men det har inte riktigt stämmt fiskemässigt. Därför är det extra skönt när man träffar någorlunda rätt och får lite belöning för bortkastad nattsömn, som natten mellan torsdag och fredag.
Hittade ganska omgående en öring som gång på gång gjorde attacker inne på grunt vatten (30-40cm djup). Den tog ganska omgående min svarta "kaninstrimmla" men klev av efter en kortare rusning. Det började lite trevande också denna gång som sagt, men öringen var i alla fall på plats. Tappade sedan 2 öringar till innan jag därefter landade 2 öringar ganska snabbt inpå varandra, 43 och 45cm, båda gick tillbaka.
Aktiviteten avtog därefter ett litet tag och det kom både hare, räv å säl och hälsade på. Framåt 3-tiden när det blivit betydligt ljusare kom också öringen tillbaka. Såg hur 2 rejäla pjäser vakade nära land, en av öringarna tog också flugan på tredje kastet. Kände ganska direkt att det var en fisk med lite tyngd, inga långa rusningar eller hopp. Det var mest stångande fram och tillbaka ett bra tag. Jag vann kampen och en öring på nästan 2 kg kunde landas. Skön avslutning innan det var dags för bingen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar