torsdag 2 oktober 2014

Avslutningshelg 2014


Perfekt vind in denna något skyddade vik
Då var det igenbommat för denna säsongen på västkusten. Men sista helgen innan havsöringsfredingen slog till var det i alla fall fiske inplanerat i programmet. Vi väntade till och med finbesök från Västerås och Garphyttan. Mathias "alias Fiskedåren" och Karl Önning anslöt till Granstav redan under torsdagskvällen för lite flugbindning och fiskesnack.
På fredagsmorgonen drog vi iväg norr om Göteborg och huserade runt Tjörn hela dagen. Vinden piskade på rejält och det blev en tung dag på kusten. Kastarmen fick sig en rejäl duvning. Det handlade om att hitta platser där vinden inte kom åt med full kraft för att kunna möjlig göra ett någorlunda flugfiske. Vi hittade fisk på alla platser vi besökta, inga jättar landades men väl ett par fiskar över och kring måttet. Fredagskvällen avslutades hemma hos Granstav som bjöd på en rejäl "After fish" middag.
Bra "fighter"
Lördagen förlades söder om stan i trakterna kring Onsala. Tyvärr blåste det ännu mer denna morgon och flugfiske var knappt att tänka på. Vi testade lite platser med frånlandsvind vilket brukar betyda dåligt eller trögt fiske. Så även denna gång. En del öring var i farten men de flesta var mest framme och petade på flugorna. När vi bröt upp framåt två-tiden och våra långväga resenärer styrde kosan hemåt bestämde jag mig för att trotsa vinden i ett sista försök. Testade en vik där jag vet att det brukar gå fisk vid stark pålandsvind. En grund vik där öringen gärna går in vid högvatten och då den grumlar upp lite grann. Detta visade sig bli helgens lyckodrag. Med backhand och sidokast fick jag i alla fall iväg flugan 10 meter. Det räckte, öringen gick och brötade i det grumliga vattnet. Landade 2 öringar och tappade 2 på en halvtimme. Båda öringarna jag landade var över 50 centimeter och även de jag tappade var i bra storlek. Det blev ett bra avslut på säsongen till sist!
Tack alla inblandade för helgens bravader!

Morgonmys i solen
Näst sista öringen 2014 - 1,7 Kg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar