söndag 6 september 2015

Havsöringshelg med bråkiga förhållanden!

 Riktigt vacker 57:a
I helgens som jag hade jag besök av Mathias Åberg. Garphyttans stolthet och en av de bästa flugbindare som går att hitta.
Det var tänkt att vi skulle lägga ett par pass på kusten i jakten på höstens havsöringar. På fredagskvällen körde vi från båten, även Lucas hämtades upp efter någon timma. Förhållandena var en aning knepiga. Varmt, ingen vind och solsken. Badväder kort å gott, det var också en hel del folk ute och "störde" bland öarna.
Fisket då? Jo, det var trögt. Efter mycket slit lyckades jag dock till sist dra på en riktigt bra öring. Efter ett par rejäla rusningar och nått luftsprång lyckades till sist Mathias hjälpa till med håven. En riktigt fet och vacker öring på 57cm. En av de allra vackraste jag fått.
Vi lyckades även landa ett par icke myndiga öringar innan det var dags att ge sig av hemåt.

På lördagen var det helt annorlunda förutsättningar, inte till en början men efter någon timma drog det in världens regn oväder.
Vi hittade en del öring under dagen men huggperioderna var lika korta som sporadiska. Vi landade fler öringar under lördagen men det var bara en som höll måttet.
Vilket som så var det i alla fall en riktigt trevlig helg!
Silvertorped, 47cm (halvtaskigt foto dock!)

1 kommentar:

  1. Lite sen komentar men det var en behaglig tripp även om jag är för slö för att kunna titulera mig som HÖ fiskare

    SvaraRadera