tisdag 5 april 2016

Första helgen i April

Lucas med en mycket vackert tecknad havsöring
Vi startade upp fisket tidigt på fredagsmorgonen. Kallt och ett väldans lågvatten så inga kanon förhållanden direkt. Vi valde att parkera oss långt in i en grund vik och stora mängder havsöring var på plats till en början. Under dagen var det sen mer eller mindre svårtrugat och det blev en härlig tupplur i det fria.
Först strax innan mörklägging blev det fart på öringen igen. I en väldigt grund vik hittade jag flera stora öringar som sökte efter föda i tången. De rörde sig väldigt långsamt och vi såg hur stjärtfenorna långsamt vajade över ytan som bara gungade så där gött. Endast 30-40 cm djupt vatten på platsen. Lucas agerade fotograf när jag smög mig på öringarna och på kort tid landade två öringar på 55+ centimeter. Efterhand blev de mer vaksamma och vi skrämde dem flera gånger innan de för gott lämnade viken. Lite smått magisk upplevelse som man får ta med sig under säsongen.
På lördagen och söndagen blev det bara ett fåtal fisketimmar på morgonkvisten när förhållandena var som de var. Men öringen var på plats och vi fick antalsmässigt ett riktigt gott resultat, ett par fiskar var över 50cm men de riktigt stora lyckades vi inte stötta på.
 Silverpjäs!
Magi på 30 centimeters vatten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar