torsdag 25 juni 2009

"Gösnatta på Mjörn"

Klockan är nu 03:29 och jag är nyss hemkommen från en tur på Mjörn. Vi sjösatte båten och var väl igång med fisket vid sjutiden. Vi drog omgående 3 mindre Abborrar på jigg innan vi började släpa med vobbler. Lucas drog på nått hyfsat stort som efter nån minuts kamp lyckades köra fast i en grundmarkering på sjön, efter lite tricks och flytt av båt gick den tyvärr loss - Hade varit skoj att se vad det var för nått!
Lucas lyckades under en hemvevning, när vi andra gått fast i botten, dra på en Gädda på 3,5 Kg.

Nya som vi var på sjön drog vi runt lite på chans och sökte lite grundtoppar och sånt. Det känns lite halvskumt att ligga och dra sina vobblers på 5-6 meters djup när sjön är 45-50 meter djup på visa ställen - lite hopplöst om man säger så! Jag missade ett tungt hugg innan jag lyckades dra på nedan Gös på en lånad Nils Master! Mitt livs första Gös. 1,55 Kg. Jaja ingen jätte men dock en Gös. Målet för turen var uppfyllt! (Lucas fick posera med min Gös - han kan inte fota)

4 kommentarer:

 1. Fått information om att gäddor 14+ har fångats och flera borrar över 2 kg tagits i sjön vi skall till i helgen.. :) en får ju hoppas.

  Rapport finns på www.staven.se efter helgen.

  Ha det gött i värmen
  /staven

  SvaraRadera
 2. Nytt att läsa på stavenblogg.

  SvaraRadera
 3. Härligt att du klara fixa bildspelat. Det är lika fint att kolla på naturbilder som fiskebilder :)

  SvaraRadera
 4. Precis, Fota är roligt vad det än gäller nästan! Man kanske skall ta och komma ner till Jarkkos regioner någon gång och få en guidad tur efter Multe & Öring?

  //Andreas

  SvaraRadera