fredag 24 juli 2009

Forts. Kirunafjällen.........

Skaplig akrobatisk Harr
Femte dagen: Vaknar av att vinden fortfarande ligger på och Rödingfiske är inte att tänka på. Vi bestämmer oss för att vandra till ett inlopp i en större sjö för att Emilsson skall kunna fånga sina första Harrar. Vandringen ner till sjön är ganska lång i lätt terräng med nedförslut. Vi lyckas ganska omgående med uppgiften och kan räkna hem Harr även denna resa. Jag tar den största på 49cm och 1Kg blankt. Grand slamen fullbordas med denna Harr (Harr, Röding & Öring över kilot). Emilsson lyckas även med tur och mycket skicklighet (om man får tro han själv) dra upp en Sik......Jaja kul för honom med fyra arter på resan.

Lucas jagar Harr
Vägen hem är en enda lång uppförsbacke och vi får kämpa på lite grann för att orka hem. Emilsson håller på att avlida och vi får nästan sätta in syrgas...........
Sjätte dagen: En underbar molnfri himmel gör att tältet blir olidligt varmt och vi är på tårna tidigt denna dag. Vi håller oss i närområdet och fiskar i de närliggande Rödingsjöarna. Finvädret gör förmodligen att Rödingen beter sig lite annorlunda än första dagarna. Nu går de längs djupkanterna väl synliga precis som tidigare dagar, men de gäckar oss nått fruktansvärt. De stiger fint mot torrflugorna för att vända 10cm under dem, fräckt men förargligt. Efter diverse flugbyten lyckas vi alla tre att fånga Röding även denna dag. Nedan bild är tagen från en höjd ner i en mycket vacker och grund fjällsjö. Lucas tar en fin kiloöring samt ett par mindre öringar kommer upp.
Grund vacker fjällsjö

Hemresedagen: Resan börjar lida mot sitt slut och vi känner att vi måste fiska ett par timmar innan helikoptern hämtar oss 10:30. Även denna dag är vädret på topp och Rödingarna går som vanligt vid djupkanterna och tuggar på godsaker. Lucas tar en fin fisk på en Nattslända storlek 20. Jag får sedan syn på en rejäl Röding som går längs kanten, han bjuds på diverse flytande godsaker men vägrar att ta. Jag sätter på en liten "Pheasent tail" och då händer det grejer. En kilos fisk hugger på första kastet men den stiger av efter en kortare rusning. Jag lägger ut nymfen igen och inväntar den stora. När den kommer inom synhåll igen drar jag igång nymfen och fisken visar intresse och tar direkt. Först ruskar den runt i ett par sekunder innan den fattar vad som hänt, sen bär det iväg. Den drar iväg med fluglina och ca 40meter på backingen innan jag bromsar på rejält, det ger effekt och den kommer efter lite trugande och några smårusningarsakteliga in mot land. Det är en rejäl pjäs, landningen gå bra med hjälp av Lucas, och resans sista fisk blir även den största. Vågen stannar på 1,85 Kg. Sicken fisk......Nytt PB!!!! Fisken återutsätts givetvis ihop om ett kärt återseende ett annat år!
Fjällröding 1,85 Kg
Återutsatt storröding

Summerar man veckan så är vi alla nöjda med ett bra fiske efter framförallt Rödingen som var resans huvudmål. Vädret var helt ok med endast ett fåtal timmar regn, blåsten drar dock ner betyget en aning. Nästa års flygbiljetter är redan bokade så det är bara att börja planera!

2 kommentarer:

  1. Även Tigerfishing har uppdaterat med lite bilder och en rapport i Fiskedagboken! Hur var det med upphovsrätten av vissa bilder?? Kan se lite publicerade bilder med felaktig hänvisning ;-) Saknar ett antal bilder på Tigern in action, som hade gjort sig mycket bra på min sida!!! Skall vi göra ett byte, elr ses vi i rätten!!?? ;-)
    //Mr Shaaiit

    SvaraRadera
  2. Upphovsrätten har jag till alla bilder tagna med min kamera. Eftersom jag var tvungen att dirigera dig till varje lyckat foto du tog, så får du inte ens "royalties" för dessa :-) Är det sen något foto du är intresserad av, har jag en färdig kontrakts mall som går snabbt och smidigt att fylla i! Håll utkik på Larssons foto sida - där kanske (med betoning på kanske) det kommer nån bild på "Tigern in action"!!!!!!!

    SvaraRadera