lördag 26 juni 2010

Camp Väst 2

Juniblomster och "ryssjaboj"
Lucas och jag drog iväg sent i Onsdagskväll för att göra ett försök på havsöringen. Med oss i packningen hade vi liggunderlag och sovsäck.
Hade fått rapporter från tidigare i veckan om vakande fisk och hyfsade resultat.
Som vanligt är förväntningarna enorma - det är nu den skall upp, den smällfeta sommaröringen.
Vädret såg lovande ut men det var inte särskilt varmt, trots de svaga sydvindarna på 3-4 m/s. Det behagade heller inte riktigt mojna under natten, först på morgonen var det lugnt.
Väl framme på den tilltänkta övernattningsön beger vi mot "utomskärssidan" där vågor och dyningar röjer rejält mot klippkanterna. När jag står och strippar ut lina från rullen för att påbörja första kastet ser jag att det skvätter till bland vågorna. Fort ut med den mörka räkan, hugget kommer direkt. En ganska beskedlig och smal öring på strax över 40 cm returneras omgående. Vi söker av kanterna längs ön men det blir inget mer.
Efter en någon timmas vila i sovsäckarna drar vi iväg med båten för att testa lite igen. Trots det blanka havet ser vi ingen öringaktivitet och vi märker ganska omgående att det är lönlöst, dessutom är sälen igång på flera ställen. Klent resultat men vi går nog på det igen efter midsommarhelgen!

2 kommentarer:

 1. Fin bild!
  Glad midsommar.
  Petra

  SvaraRadera
 2. Tackar, blommor och Petra går alltid ihop!
  Detsamma till er!

  //Andreas

  SvaraRadera