söndag 29 augusti 2010

Vad gör man en Fredagskväll.......

....om man inte fiskar?? Man är förmodligen lite tokig som drar iväg på havsöringsfiske en Fredagskväll, efter en tung första arbetsvecka, istället för att vara hemma och mysa med familjen. Men det är det där med abstinensen...."man bara måste ut".
Bloggkompisen "Fiskedåren" har ett mycket lämpligt namn på sin blogg tycker jag! Ibland är man faktiskt en dåre som ger sig ut trots dåliga odds och kassa förhållanden.
Nog om det, Lucas och jag var i alla fall ute en kort sväng mellan 19.00 & 21.00. Vi drog direkt till Lagunen, här fanns det ingen tid att slösa bort. Lucas valde att gå i land och smyga från insidan. I andra kastet drar det på en fin öring som kämpar på bra. Öringen som har börjat anta lek-kostym är knappa halvmetern och väger 1,3Kg. Mycket välformad fisk. Lucas som vill impa på sina långväga gäster och dessutom har tomt i frysen väljer att ta hem fisken! Efter detta händer inte mycket trots att hela havet kokar av stagg. Vi ser några enstaka attacker mot staggen men det blir inga fler öringar den här kvällen!

5 kommentarer:

 1. Ibland är det härligt även om man själv bommar :-(

  SvaraRadera
 2. Vackert killar! Ser fram emot framtida h-ö fisken med er!!

  SvaraRadera
 3. Tack Andreas,
  Vi planerar in nått till våren!
  En "weekend" i Göteborg skall nog kunna passa en go gubbe från djupaste Tiveden-skogarna!

  //Andreas

  SvaraRadera