måndag 26 september 2011

Tappad storfisk.......Igen!

Jag och sonen Benjamin gav oss ut på havet igår eftermiddag. Benjamin var utrustad med spinnspöt och jag kastade lite sporadiskt med flugspöt. Lite slöfiske framåt söndagskvällen är aldrig fel. Ingen lycka till en början dock. När vi lite senare hamnar vi det grund där jag för ett par turer sedan tappade en bättre fisk händer det grejer, skall det visa sig.
Första kastet lägger jag mellan grundet och land, drar hem flugan i "djuprännan" som finns där. Flugan hinner inte långt innan det smäller till rejält. Först tror jag att fisken går loss direkt men den simmar rakt mot mig med en väldans fart. När jag åter får kontakt far den upp i högt hopp, alldeles intill båten. Den är riktigt stor!
Benjamin är i extas och jag blir direkt biten av öringfrossan, supernervös. Efter hoppet vänder fisken och sätter av i årets snabbaste och längsta rusning, det bara fräser i grejerna, går upp i ett par mäktiga hopp på riktigt lång lina.
Under resan hinner man tänka ganska många gånger, tappa inte denna, tappa inte denna! När man sen ser hur fisken går upp i ytterligare ett hopp och linan blir slak, ca 40 meter bort, ja då står allt still. Tomheten är total. Man vill aldrig uppleva den känslan igen samtidigt som det är just det här som är sporten med det hela, det som skapar suget och spänningen. Men varför skall man tappa just den fisk man vill ha upp allra mest? Som fiskekompisen Peter sa: Det är ju för de här öringarna man fiskar!
Den här säsongen har det varit ett par sådana här situationer. Ingen öring har förmodligen varit av samma kaliber som den här, men det har inte gått vägen med de stora den saken är säker. Det hade förmodligen varit den mest perfekta avslutningen på årets havsöringssäsong som nu förmodligen är över för min del.

Det blir 3 öringar under kvällen (alla under måttet) men var gör det en kväll där man kanske tappat drömöringen över 3 pannor???

4 kommentarer:

 1. Fy fan, jag lider med dig. Men precis som nämns i inlägget så är det ju för det här man håller på. Imorgon kommer du bara vara sugen på att ge dig ut och jaga igen. Du kan alltid glädjas åt att du tappade en stor fisk idag, vissa andra tappade småfiskar!

  //Joel

  SvaraRadera
 2. Haha, helt rätt Joel!
  Sådana här fiskar får en att längta till nästa säsong :-)

  //Andreas

  SvaraRadera
 3. Ajaj, men en upplevelse blev det iaf.

  SvaraRadera
 4. Japp, det blev det väl.... men nästa gång skall den upp :-)

  //Andreas

  SvaraRadera