måndag 18 juni 2012

Vulgatafisket i Maj månad!

Magnus i väntan på vakfesten.....
Som den inbitne havsöringsfiskare man är, vill det väldigt mycket till för att man skall lämna sin kära kust. Ett av dessa tillfällen är när det vankas Vulgatakläckningar i sjöarna och brunöringsfisket är på gång. Men det skall tilläggas, jag ser det lite som en uppoffring av dyrbar kusttid. Men det är det värt.....ibland :-)
"Why fish for silver when you can go for gold?" är ett uttryck jag hörde första gången från Jon Hansson på Profly Sportfiske.
Havsöring vs. Brunöring. Båda fiskena har sin tjusning och det är en väldans tur att vi alla inte favoriserar åt samma håll.
I år skulle det i alla fall satsas på brunöringsfisket, och sagt å gjort så ägnade vi i stort sett hela Maj månad åt detta fiske, Lucas och jag. Till vår hjälp hade vi stundtals ett par rutinerade brunöringjägare.

Det är mycket väntan i detta fiske. Väntan på kläckande sländor, väntan på vakande öringar, väntan på spinnerfall. Det är mycket som måste klaffa för att för att det skall bli ett lyckat fiske. 
Men det är klart, när allt stämmer glömmer man detta ganska fort. För känslan när flugan försvinner med ett plask är bara så skön och när man en stund senare belönas med en mycket vacker brunöring, ja då är man bara lycklig. Men det satt hårt inne för egen del innan det lossnade, skall tilläggas.
Vi lyckades väl landa ett tiotal öringar, Lucas och jag. Lite av resultatet kan beskådas på nedan bilder eller på min "fotosida" på Flickr där jag laddar upp ett gäng till.


2 kommentarer: