söndag 29 juli 2012

Kirunafjällen 2012

Så här röda kan de vara.........
Ja då har man vart hemma ett par dagar efter årets sejour till fjälls. Så här när man fått lite distans till resan, efter ett par dagar på hemmafronten, så är man ganska nöjd med årets tripp. Varken den bästa eller sämsta resan genom åren. När man var mitt uppe i det ute på fjället så var vi riktigt trötta på den ihållande vinden som vägrade ge med sig några längre stunder. Det är givetvis så att det alltid kan bli bättre väderförhållanden. Men nu är det ju de svenska fjällen vi pratar om och man skall vara glad att det inte regnar och blåser hela veckan. För sådana veckor kommer de också.
Nu fick vi i alla fall ett par tillfällen att fresta den mytomspunna rödingen med ett väldigt lyckat resultat måste jag säga. Vi hittade även en väldigt fin liten orörd jokk som höll både öring och röding där vi hade ett riktigt fint fiske. Strömmande vatten som håller röding är förhållandevis ovanligt nuförtiden så det var extra roligt, även om öringen dominerade.
Jag har inte för avsikt att skriva mer om denna resan för stunden då jag väntar på lite olika besked kring resan. Återkommer förhoppningsvis med mer godbitar från detta äventyr inom kort.

4 kommentarer:

 1. Gott Andreas. Inväntar med spänning en rapport.

  /Anders

  SvaraRadera
 2. Hallå Anders,

  Hoppas att jag skall kunna få till en liten reseskildring inom kort!
  Det var gött att området fortfarande var ett "rödingrike" i alla fall :-)

  //Andreas

  SvaraRadera
 3. Gött att ni hade det skapligt. Blåst verkar anars vara en ingrediens som ingår i fjällen.

  SvaraRadera
 4. Ständigt denna vind......det känns som att det skall till en satans massa tur för att man skall få till den perfekta veckan. Vi har nog haft vår tur genom åren :-)
  Finns bara ett plus med vinden och det är att det blir relativt tomt på mygg.....

  SvaraRadera