söndag 16 september 2012

Blåsigt värre!

Mycket vacker soluppgång
På lördagsmorgonen blev det till att stiga upp långt innan tuppen normalt sett säger till en att pallra sig ur sängen. Vi hade ju naturligtvis spanat in prognoserna redan dagen innan så vi kände mycket väl till förutsättningarna och det blev som utlovat en blåsig dag på kusten.
Roligaste fisket hade vi (Peter Alex, Henke Larsson & jag) de första timmarna innan och samband med soluppgången. Vi började fisket på en fin plats där tidvattnet pressas ut genom en smal kanal med mycket rörelse i vattnet. Havsöringen var på plats och vakade stundtals riktigt mycket. Men de var svårtrugade och vi lyckades inte riktigt knäcka koden med vad det var öringen åt. Vi såg ett par bättre fiskar men landade bara öringar under måttet.
 Henke testar lyckan....
Vi gjorde ett par platsbyten under dagen för att försöka komma undan vinden, vilket inte var det lättaste då det piskade på med ca 20 m/s i byarna. Det blev ett ganska tufft "dängande" med lite grövre utrustning än vanligt.
I en långgrund vik fick vi åter kontakt med öringen. Jag hade ett riktigt tungt påslag som gick loss nästan omgående. I kastet efter sög det i igen, ingen jätteöring men väl en fint tecknad öring på måttet.
Peter som fortsatte en bit länge ut från viken landar i ganska snabb följd fyra öringar, varav en fin bit på 1,5 kg som skulle fått bonken om den inte "releasat" sig själv när Peter halkade på de hala stenarna.
Vi fiskade på till klockan fem och hade sporadiska kontakter med öringen under i stort sett hela dagen.
Totalt landade vi ett 20-tal öringar där 3-4 av dem var godkända, alla gick tillbaka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar