söndag 23 september 2012

Dys eller Gajvet?

I helgen som gick fick jag finbesök från Garphyttan.
Det var Mathias och P-A som kom ner till Göteborg för att testa på havsöringsfisket på västkusten. Man är ju inte den som är den, utan man hade ju så klart utlovat fiskgaranti vid rätt väder. Nu kan man väl inte påstå att varken fredagen eller lördagen bjöd på några idealiska förutsättningar, men det var ingen katastrof heller. Planen var upplagd med en dags fiske söder respektive norr om Göteborg.

Tidigt på Fredagsmorgonen startade vi fisket i Särötrakten där vi endast hade ett fåtal kontakter och landade någon enstaka öring och ett gäng med makrillar.
Eftersom regnet öste ner fick vi ta skydd på ett lokalt hak i Särö för att kunna få i oss något att äta.
Efter kebabtallriken förflyttade vi oss något längre norr ut till mina hemmakvarter i Billdal.
Vi hittade en del fisk men det var mest öringar av den mindre kalibern som var i farten. Totalt landade vi 16 stycken där endast en var över måttet.
 P-A med en grann öring
Innan dagen var till ända transporterade vi oss upp till Lucas stuga på Tjörn där kvällen avslutades med lite gött tjöt innan det var dags att knoppa in för att orka med nästa dags äventyr.
Vi får ett någorlunda bättre väder på lördagen men tyvärr så piskar det i ganska bra från norr. Vi klarade oss i alla fall från regnet vilket gjorde det till en aningen trevligare upplevelse än dagen innan.
Fisket då? Jodå, Vi var väl mer eller mindre i kontakt med öring på varje plats vi testade men även denna dag präglades mest av småfisk. Dock så lyckades vi landa 2 fina höstöringar över måttet och ett par strax under. Vi summerar in 38 öringar på två dagars fiske vilket är ett, till antalet, okej resultat. Får hoppas på lite bättre snittlängd nästa gång bara.

Vi Göteborgare fick även lära oss ett par nya ord under helgen.
Dys = dåligt. Gajvet = bra.
Tror inte man hittar dessa två ord i SAOL (Svenska Akademins Ordlista) men används de tillräckligt mycket så vet man aldrig.
Om jag förstod grabbarna rätt så tror jag att de upplevde helgen som "Gajvet" vilket jag tolkar som ett ganska hyfsat betyg.
Tack för helgen och den nya bekantskapen, hoppas på ett trevligt återseende.
 Trötta pöjkar....

3 kommentarer:

 1. Ja det var en helt hardgajven resa. Saknar redan fisket o 3 goa gubbar. Nästa gång så ska nån större upp. Hoppas vädret är med oss så att vi syns i oktober för att dra lite Båge :)

  Hjerts kan tydligen inte skriva J längre.....

  SvaraRadera
 2. Han menar nog att han drog till med "garvet" när han så era nunor på bild :-)
  Skämt åsido, det var kanonkul att ni kom.
  Hoppas som sagt att vi syns senare i höst.

  //Andreas

  SvaraRadera