måndag 15 oktober 2012

Hösttripp till Tiveden Flyfish

Morgonbestyren klaras av
Planeringen inför denna resa blev snabbt och raskt framflyttad i tiden vilket tyvärr innebar att Lucas inte kunde följa med. Peter Granstav och jag startade i alla fall från Göteborg på Torsdagskvällen och nån timma senare var mitt ute i Tivedens urskog. I det stjärnklara, becksvarta och vinterkalla oktoberlandskapet var det bara att förbereda sig för sovsäcken. Granstav som var rädd för alla skogens väsen laddade upp med diverse tillhyggen för att säkra upp natten i tältkåtan som vi hade till förfogande.
Vi klarade natten galant, om än något frusna. När vi steg upp vid halv sju snåret på morgonen stod termometern på -2 grader och med en klarblå himmel såg vi återigen ut att gå mot en underbar höstdag hos Tiveden Flyfish.
Underbar morgon
Efter frukost och lite eldande för att få upp värmen var det så dags att bege sig ner till ”stora sjön”.

Starten på fisket blev minst sagt lyckad. Jag spanade in två regnbågar som gick och vakade alldeles intill land. La ut en liten skalbagge som omgående försvann i en virvel. Två gånger om dessutom. Två kast, Två bågar! Bra start.
Vi fortsatte vårt sökande efter de landnära vakande bågarna och lyckades lura ett knippe av dem men tyvärr vann fisken de flesta fighterna.
Jag kan återigen konstatera, precis som vid de tidigare gångerna jag besökt Tiveden, att fisken uppehåller sig riktigt nära land och ofta på just de platser man vill och önskar att fisken skall vara. Hur kul som helst!
Efter lunch anslöt Andreas, alias ”Mr Tiveden Flyfish”. Andreas visade omgående vart skåpet skulle stå och landade två fina bågar. Alltid fördel med hemmaplan.
En fin höstbåge får friheten åter
Fiskens aktivitet gick i vågor under dagen men runt 16-snåret var det nog som bäst. Det vakade fisk på flera håll och det var svårt att bestämma vilken fisken som skulle prioriteras.

Skalbaggarna var melodin under hela dagen, det var i alla fall det enda jag fiskade med och regnbågarna verkade gilla dem. Det var också en bagge som Andreas hade på tafsen när det small på rejält.
Efter en tuff fight lyckades vi landa en rejäl bit till båge kring 4 Kg. En mycket vacker fisk med perfekta fenor och fin teckning.
En lång fiskedag börjar gå mot sitt slut och sista timmen innan mörkläggning händer det inte så mycket mer.
Vi kan väldigt nöjda spatsera tillbaka till bilen för vidare färd norr över, mot nya äventyr.
Kraftpaket från Tiveden

Granstav vakspanar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar