fredag 31 juli 2015

Fjällfisket 2015

Det blir inte någon lång utläggning kring årets fjällfiske utan det blir mer ett försök att komma med några korta meningar kring det mest intressanta enligt mitt tycke.
Området vi valde att testa i år har vi varit i närheten av förut men vi kände att vi missat den lite mera höglänta terrängen i området. Fokus låg på rödingen även detta år.
Börjar med vädret. Fotona ljuger inte denna gång heller. Vi lyckades återigen pricka in en vecka utan en droppe regn! Två år i rad, vad är oddsen på det undrar jag? Vädret kan vi således inte klaga på denna gång heller. Möjligen att vi stundtals hade det lite kallt, några nätter kom nämligen frosten.
Kläckningarna var det ingen fart på, det mesta är mycket sent detta år i fjällvärlden. Vi hade endast bäcksländor, harkrankar och fjädermygg på ytan. Så några massiva natt eller dagsslände kläckningar var det inte tal om, vilket inte var särskilt roligt.
Jokken vi låg vid de första nätterna var iskall och fisktom, snön låg fortfarande nere vid åkanten på flera ställen. Rödingen uppehöll sig fortfarande i sjöarna som fortfarande höll en fin temperatur för fisken. Det blev till att ta till fötterna och utforska de olika tjärnarna/sjöarna som fanns inom räckhåll.
Vi hittade faktiskt fisk i alla utom en, vilket givetvis var den som låg längst bort och på högst höjd.
Vi hittade även en tjärn med ginklart vatten som var fullproppad med vakvillig Harr vilken vi la någon halvtimme vid innan vi tröttnade och gick vidare mot nästa outforskade vatten.
Lucas blev årets "toprod" med en mycket grann röding.
Nåväl sammanfattningsvis så var fisket bra med väldigt mycket fångad röding och väldigt bra väder!

Veckans röding!
Lucas biter lite i korken innan rödingen får simma tillbaka.
Underbar tältplats!
Bra utsikt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar