torsdag 2 juli 2015

Sommaren är här!


64cm & 2,9Kg
Japp, då kom det äntligen ett rejält högtryck med lite värme och sommarkänsla. Gårdagskvällen/natten såg ut att bli lugn och fin så det var liksom inget att diskutera. Nattfiske stod det på min agenda!
Var på plats vid havet runt 22.30 och det började lite oturligt med en tappad öring ganska omgående. Efter det så hittade jag ett gäng med ytaktiva öringar. Landade 3 stycken ganska tätt inpå varandra. De var rejält alerta och kämpade på bra. Ingen av dem höll måttet men det var heller inte så långt borta.
Framåt 02.00 så hörde jag hur en öring körde rejäla plaskattacker i ytan, ganska långt ifrån mig. Kunde inte se vart öringen var men jag rörde mig mot där ljudet kom ifrån. Efter det ser jag vid ett par tillfällen hur det sprätter flyende småfisk över ytan.
Jag lägger ut flugan i samma riktning som jag sett småfisken och återigen ser jag hur det flyger småfisk över ytan i närheten av min fluga. Sen drar det bara iväg, hinner knappt reagera och så står man där med linan rasandes ut från rullen. Den vägrar stanna, en aning kaotiskt innan man får kontroll på nerverna. Jag gissar att den var iväg med minst 30-40 meter av backingen. Sinnessjuk första rusning. Öringen släpar omkring med mig ett bra tag och jag tvingas röra mig riktigt långt uppe bland bergen då öringen simmar längs kanten på ön. De där hoppen på långa lina är inte att förglömma. Även att man förstår ganska omgående att det är en rejäl fisk man krokat så blir det ändå så visuellt när den går upp i sina meterhöga luftsprång. På det tredje landningsförsöket ligger öringen i håven.
En stålblank och helt fantastiskt vacker västkustöring enligt mitt tycke. 64 cm & 2.9 kg.
Ikväll blir det ett nytt försök btw :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar