måndag 24 augusti 2009

Havsöring i durken....

Första öringarna i durken.
Båten sattes på nya prov i den ljuva sommarkvällen och den överträffar faktiskt våra förväntningar. Den har visat sig vara exemplarisk för havsörings fiske då man tar sig långt in på grunt vatten, tyst och smidigt. Att den sen har ett par år på nacken gör ju att man kanske inte behöver vara så där petnoga med den. Den fyller gott och väl sin funktion i alla fall!
-
Kvällens korta tur i Göteborgs södra skärgård resulterade i en rad fisk kontakter. Jag serverade återigen min bruna Magnus till öringarna (En mycket bra höstfluga i mitt tycke). Dagens femte kast resulterade i fast fisk, kort fight & återutsättning. Några centimeter under måttet. Vi drog oss sedan bort till vår favoritplats som vi kallar för "Lagunen", en plats som har alla förutsättningar och alltid levererar öringar. Vi har ett par hugg innan jag drar på en något större fisk som väljer att kliva av efter en tung rusning. Ett par kast senare sitter en ny fisk som tar på samma plats som den innan, återigen en livlig öring strax under måttet. Båda fiskarna stod i en liten ström som bildas mellan två skär, en rolig plats att fiska av!
-
Instämmer i det som Silver-Albin skrev för ett tag sedan i sin blog: Bra tider nu!

3 kommentarer:

 1. härliga bilder o text gillar framförallt havsöringsrapporterna.själv har det gått lite dassigt det sista men bara o kämpa på:)

  SvaraRadera
 2. Hej Jörgen,

  En månad kvar av fisket för den här säsongen, och som du skrev: Det är bara att kämpa på!
  Tror fisket kommer igång ännu mer nu i September när vattnet kyls ner några grader och fisken kommer in från sommarplatserna!!

  //Andreas

  SvaraRadera
 3. Har du nog helt rätt i.ser framemot nästa rapport.

  MVH Jörgen

  SvaraRadera