måndag 31 augusti 2009

Höstkreationer

Rost brun "Shrimp-Fish"
Inför finalen av havsöringsfisket har jag gjort några nya flugor som går i höstens tecken. Jag är av den erfarenheten att på hösten är det naturliga imitationer som funkar bäst på öringen och då allra helst i bruna eller grå kulörer.
Här överst har vi några rostbruna Shrimp-Fish med gummiben.

Ett gäng dräpare!
Från vänster: Happy shrimp, Lucky shrimp, Flyfiction fish & Brun Magnus. Material och bindbeskrivning kan tillhandahållas vid förfrågning!
-
Klämmer även in en liten fiskerapport från Lucas som trotsade vindarna och gav sig ut ensam på havet i flyfictionbåten. Han lyckades landa 5 öringar med en topp på 46cm, alla tagna på Brun Magnus!

8 kommentarer:

 1. ser riktigt giftiga ut hoppas dom funkar ser framemot rapport givetvis

  SvaraRadera
 2. Hallå Jörgen,

  Som vanligt är det Brun Magnus jag rekommenderar och även mitt första val på hösten allt som oftast- funkar vid de flesta tillfällen!

  Hur går det för dig med fisket?
  Var bor/fiskar du?

  Mvh Andreas

  SvaraRadera
 3. riktigt fina flugor till havsöringen :) har du fått mycket fisk på dom flugorna?

  SvaraRadera
 4. flyttade till Kungälv för 3 år sedan (från bergsjön kortedala från början) började fiska havsöring förra året säjer jag eftersom jag la mer dagar på 2 månader än vad jag gjort på 15 år innan med fluga:)

  fiskar mest runt årsnäs marstrand jörlanda kode men rekar nya spots så gott det.1 april kör vi emellertid nästan alltid i rörvik.sommarn har väl vart sådär haft en bra kväll med fiske jag förmodligen aldrig får uppleva igen med 12 landade o återutsatta öringar på 1 timme med en topp på 50 cm på myra strl 12:)

  SvaraRadera
 5. Hallå,

  Ja du Jörgen, då vet jag vem man skall kontakta när det gäller fisket i de trakterna. Själv har jag faktiskt tagit mitt PB på Havsöring ute vid fyren på Marstrand en Juni kväll för nått år sedan! Annars är de områdena relativt obesökta av mig!

  Sommarkvällen du pratar om låter kanon, bra minne att plocka fram för att klara vinters fiskedvala.
  Havsöring på torrfluga alltså, har försökt nån gång med "Streaking Caddis" utan lycka. Tog alla 12 på myran?

  Jarkoo,
  De tre flugorna till vänster är ganska små , stl 10-12, och funkar bäst vid finvädersfiske. Lätta & smidiga att presentera!

  Shrimfishen & Magnusen är som alltid pålitliga kustdräpare!

  Kämpa på! //Andreas

  SvaraRadera
 6. nej alla tog inte på myran men dom första 10 iaf sen bytte jag fluga, den stora tog på myran

  SvaraRadera
 7. Kul, det måste ha vart riktigt roligt! Körde du den som stilla liggande flyt eller strippade du hem myran?

  SvaraRadera
 8. Körde den med en coastal lina så mellan 3-5 st hann ta flugan innan den gick under men dom flesta såg man bara komma rusande under ytan precis o tog flugan 5 cm under typ tog hem den ganska långsamt men började ta hem precis när den landat

  SvaraRadera