fredag 14 augusti 2009

Sommarmorgon!

Tillbaka på hemmaplan igen och suget i havsöringtarmen har givit sig till känna, då man gått och inväntat bra väder ett tag var det så äntligen dags för ett morgonfiske. Mobilen rang för väckning vid fyra snåret och en dryg timma senare satt man och spanade ut över det spegelblanka havet. Sälarna var på plats så det osade fisk. Ganska omgående fick jag syn på en del strö vak, inga var dock inom kasthåll eller för långt bort för att snabbt få kontakt. Efter åtskilliga kast på platsen jag stod valde jag att gå till andra sidan viken och prova på en fisk jag sett göra attacker in mot land. Ingen kontakt här heller. Då vakar det på första platsen jag stod, tillbaks igen, ingen kontakt trots att man smyger som en indian på berget och kastar så lugnt och mjukt man kan. Efter att har provat 4 olika fiskimitationer sätter jag på en "shrimp-fish", man vill liksom gardera lite. Detta mönster har jag hittat på http://www.stockholmsflugfiskecenter.se/ under fliken "vid bindstädet.
"Åter till sjön för den lille"
Efter flugbytet inväntar jag vakande fisk, när jag får syn på en blir det så dags för indianen igen. Öringen tar på första kastet, shrimp-fishen plogar i ytan så det blir ett gött plask i ytan. 37 cm och en snabb återutsättning. Precis efter att jag satt tillbaks den första ser jag en till fisk nära land, 15 meter till höger om mig. Samma visa, shrimp-fishen plogar i ytan och jag ser fisken långt innan den tar flugan i ett gött vak. Underbar syn - som att fiska torrfluga. Öringen kämpar på nån minut men är ganska beskedlig. Väldigt fet och vacker sommaröring som har börjat anta lekdräkt. Den håller precis måttet och får följa med hem! Skönt med två öringar på två kast. Fiskar inget mer efter det och beger mig av hemåt. Underbar morgon!!
Smällfet sommaröring

4 kommentarer:

 1. Som sagt... Du kan du...
  Jag får börja lyssna mer på dina visdomsord mer verkar det som.
  Bindarkväll snart eller?

  SvaraRadera
 2. Staven på ovan inlägg... :)

  SvaraRadera
 3. Det kan vi ta en ganska snart....behöver nog ladda lite inför finalen om man säger så!!! Shrimp-fishen va riktigt het faktiskt!

  //Andreas

  SvaraRadera
 4. Läckert! Det är svårslaget att vara ute på bergen i det första morgonljuset en sådan morgon!

  SvaraRadera