fredag 2 april 2010

Havsöringspremiär

Typiskt premiärfiske i grunda vikar
Vi började fisket kring sjusnåret Lucas, Henrik och jag. Det skulle bli en kamp mellan två flugfiskare och en med spinnspö. Stundtals lite väl trångt i båten med det funkade bra.
Fisket började lite trevande och vi sökte efter fisken bland öarna utan resultat. Vi bytte taktik. Bestämde oss för att gå närmare fastlandet och testa lite grunda vikar. Vi hittade en med grumligt och ganska strömt vatten. Måsarna kalasade i massvis på sandmask. Kändes kanonhet. Det stod även tre utvadade gubbar längre in viken.
Redan första kasten hade vi dragningar i linan och snart satt första fisken. Efter det nappade det i stort sett hela tiden, gubbarna i viken hade spöböj lite då och då. Ett par gånger hade vi dubbeldrill vilket alltid är roligt. När huggperioden var över kunde vi räkna in otaliga mängder hugg, tappade och 15 landade öringar med en topp på 51 centimeter. Alla utom en återutsattes. Vid rensning hittades minst ett 30-tal rejäla sandmaskar i mun och mage. Det var länge sedan vi lyckades träffa rätt med sandmask fisket. Kanonkul öringpremiär med ett hyffsat resultat. För övrigt vann spinnfiskaren med 7 landade. Själv fick jag 5 stycken, alla tagen på en stor orange fluga.
Säsongsförste för Lucas....

9 kommentarer:

 1. Får man fråga vart i sverige du befinner dig? Såg inte skymten av en enda sandmask under hela premiären.

  mvh

  / Storfiskarn

  SvaraRadera
 2. Hej Storfiskaren,

  Denna gång befann vi oss söder om Göteborg i trakterna Billdal! Helt sjukt med sandmask överallt!

  //Andreas

  SvaraRadera
 3. Hej,

  Ok, det var inte illa. Var själv i skånetrakten på premiären men bommade.. :(. tappade en liten dock. Vad hade ni för vattentemp (om ni kollade) hade själv 3-4 grader (sand/leopardbotten) men ingen sandmask än..

  SvaraRadera
 4. Grattis till det lyckade premiärfisket!

  SvaraRadera
 5. Hej på er,

  Storfiskaren, Vi hade strax över fyra grader!

  Tack skall du ha Fiskedåren!

  //Andreas

  SvaraRadera
 6. *Snyft* Jääätte kul för er! *Snyft* Fantastiskt roligt att ni får känna suget i linan! *Snyft* Jaja, utan större konkerans dominerar Flyfiction stort i årets tävling. Om det inte händer ngt fullständigt magiskt i sommar så kan nog FF lungt kamma hem fina priser i tävlingen! Det går rykten om finfint fiske vid Kamtjatka elr Kola, om vem vet, det kanske finns ngt pris som anspelar på ngn av dessa destinationer......

  SvaraRadera
 7. Hallå Tigern,

  Allt väl i den pittoreska ryska landsbygden?
  Du är ju självutnämnd tävlingsledare så det är ju bara att hitta på lite deltävlingar som passar för Tigerns breddgrader!!

  //Andreas

  SvaraRadera
 8. Härliga bilder o grattis till fint fiske Andreas.Själv så leder havsöringen med 5 o Jörgen 0 men deppar inte för det bara början på säsongen + man får komma ut o träffa lite folk o annat.

  SvaraRadera
 9. Tack Jörgen,
  Helt sant, det är 6månader kvar att fiska och snart kommer varmare vatten med piggare och mer födosökande öring! Men samtidigt är det aldrig kul att bomma :-(

  SvaraRadera