söndag 25 april 2010

Västkustmorgon med havsöring!

Lågvatten i Ålefiskarviken.....

Lördags kvällen planerade Lucas och jag för en arla morgontur och väckarklockan ställdes på 05.00. Jag väcktes dock av ett sms 02.42, Lucas var krasslig och kunde inte följa med.
Jag kom i alla fall iväg, en aning senare än planerat, och möttes av det lägsta vatten jag sett i båthamnen.
Kursen ställdes återigen mot "Ålefiskarviken" som visat sig hålla bra med fisk de senaste turerna. Väl framme får jag lite onda aningar då vattnet säkert är en halvmeter lägre än senast. Det visar sig stämma, inte en fisk inne i viken. I alla fall inga som vill smaka på det jag erbjuder. Flyttar ut mot lite djupare vatten.
"Ålefiskarsundet" levererar omgående, jag tappar 3st innan jag lyckas landa en riktigt tjock och fin blänkare. Munnen fullproppad med sandmask. Jag behåller fisken.
Bestämmer mig sen för att prova lite längre ut bland öarna. Precis som tidigare turer har jag inte en känning på dessa platser. Förmodligen är det fortfarande för kallt i vattnet på "sommar & höst" platserna.
Avslutar med en runda till i "Ålefiskarsundet". Har direkt ett par dragningar i linan, lyckas inte riktigt kroka dem. Till sist smäller det på rejält, en hyfsad rusning, trugar lite på botten, kort rusning, flera hopp. Årets starkaste fisk visar sig vara en något brunfärgad 52-53cm:are. Stort huvud mot den något smalare kroppen. Kul fisk var det i alla fall. Nu blir det fiskestopp ett par dagar, tjänsteresa till Lyon stundar, om nu askan lagt sig och flyget kommer iväg vill säga!

Snart klar för håvning!
Fångad för en kort stund.....

2 kommentarer:

 1. Trevlig läsning som vanligt. Kul att du får fisk min vän,börjar känna pressen nu. Måste ut och känna lite dragningar snart då hela helgen försvann till familjeövningar. Får hoppas på kvällsturerna i veckan när du sitter och sippar på rö-tjut söderöver.
  /G-flyfishing

  SvaraRadera
 2. Känn ingen press Peter.....
  Du får hoppas på lite goa sydvindar nu i veckan och med lite tur så är du snart ikapp. Passa på nu när jag har fiskestopp!

  Kampen mor silvret går vidare!

  //Andreas

  SvaraRadera