tisdag 8 maj 2012

Kall Majkväll

Lagunön
Veckan startade med ett efter jobbet pass, med i båten denna kväll var även Anders och Lucas. Vi hade förhoppningar om ett riktigt kalasfiske eftersom senaste tidens högtryck ersatts av aningen kallare och blåsigare förhållanden. Vi valde att köra den vanliga rundan med de normalt sett "säkra" platserna som mål.
Vi märkte ganska snart att fisket var trögt, mycket följen och nyp i flugorna. Inget pang på från öringarnas sida med andra ord. Bäst aktivitet var det i början av kvällen när solen fortfarande stod högt på himlen och vi fiskade av ett par vikar där västanvinden kom åt. Djupt fiskade fiskimitationer längs de tångbeklädda djupkanterna är aldrig fel.

Vid "dubbelgrundet" hade Anders en öring utanför sig som vakade vid ett par tillfällen, men den tog inte det som serverades. Efter ett par flugbyten var det en spider i storlek 18 som triumferande. Kul att återigen se att småflugorna funkar i det stora havet. Vattnet är fiskens element och öringen ser bannimej det mesta som sker under ytan.
Vid mörkrets inbrott är det i stort sett kav lugnt och vi bränner det sista krutet i Lagunen. Den förväntade vakfesten uteblir, kanske på grund av den attans kylan, men vi lirkar i alla fall upp ett par mindre fiskar som letat sig in på det lite grundare vattnet. Totalt sett 9 öringar varav en över måttet.

2 kommentarer:

 1. Jäklar vad kul det är att följa ert fiske.

  Hur går det med era fjällfiskeplaner? Är det fortfarande samma område som gäller? Jag har varit lite orolig för vårt tidiga fiske men nu verkar värmen så smått komma. Kanske får vi byta område, vi får se.

  /Anders

  SvaraRadera
 2. Kul att gillar och följer fisket Anders :-)

  Planerna ligger kvar, vi siktar på samma område som du och jag pratat om tidigare.
  Allt är bokat.
  Men man vet aldrig, vi har ändrat oss i sista stund förut.

  Har du fått rapporter om hur det ser ut dit ni skall?
  Hör gärna av dig via mail om inte annat om hur ni gör?
  Och så vill man ju ha rapport när du e tillbaks ;-)

  //Andreas

  SvaraRadera