tisdag 29 september 2009

Blåsig avslutning!

Peter trotsar vindarna!
Så här inför det ofrivilliga fiskeuppehållet vill man ju bygga upp lite minnen att ta med sig in i höst & vinter mörkret. Senaste tidens något blåsiga förhållanden har ju inte underlättat detta och förmodligen retat upp en del kustfiskare, mig inräknat. Inte riktigt den avslutning vi hoppats på om man säger så.
-
Mattias, Peter och jag bestämde oss för att trotsa vindarna förra veckan och drog lite tidigare från jobbet. Inte för att vi trodde på det men det är ju "gött att komma ut". Det blåste rejält i byarna och fisket uteblev av naturlig anledning, gick knappt att hitta några lävikar ens. Vi åkte istället runt och "rekade" lite och hittade andra som verkade trivas med sina aktiviteter i de starka vindarna. Kite & windsurfarna körde på som bara den!
En som också trotsar vindarna!
-
Idag blev det halvdag på jobbet för att försöka avsluta säsongen på ett värdigt sätt. Var i gång med fisket vid lunchtid och det friskar i bra idag också, riktigt svårt att få till bra drifter med båten. Blir lite av ett stressfiske för att hinna få iväg flugan innan det är dags att manövrera båten i läge igen och igen och igen.....
Första platserna ger inte ett skit och jag väljer att söka mig till lite lä platser längre in längs kusten. Väljer en tung fluga för att få ner den fort till fisken. Det ger resultat och jag hittar bra med fisk vid "Lagunen", jag kör på samma plats nån timme och lyckas landa 6 öringar och tappa en rejäl bit. Ingen klarar måttet, de ligger nånstans mellan 30-40 cm.

Säsongens sista.....
Jaja, det blev en värdig avslutning i alla fall och man fick stillat sin fiskeiver för ett tag framöver.
Summerar man då höstfisket så har det faktiskt varit riktigt bra med mina mått mätt och jag ser nöjt fram emot kommande säsong.......ojojoj det blir nog en lång vinter?!?!

3 kommentarer:

 1. Grattis Herr Larsson!!! Mästaren visade var skåpet skulle stå, och skåpade ut rookies som Tigern & Staven! Vi dåligt fiskande människor hyllar en värdig vinnare som dig!!! Finns en uppdaterad slutställning i tävlingen, och lite kommentarer från tävlingsledningen på Tigerfishing! Varit mycket snack det senaste om "snigelfishing" pga dålig uppatering, men nu är det masssa uppdateringar! Dagbok, bilder och tävlingen! Shiiiiiit fiske på dig!!!!

  SvaraRadera
 2. Tackar, även om ni inte motståndet var det tuffaste så känns det ändå bra ;-)
  Nästa år blir det tuffare, jag har ju utbildat er ett tag nu, det bör förmodligen ge effekt nästa säsong.
  Det var på tiden med uppdateringen, så att säga!

  SvaraRadera
 3. Grattis till en fin hemsida!! Mvh.Timo

  SvaraRadera