torsdag 17 september 2009

Dubbelrapport!

Har inte hunnit uppdatera på ett par dagar så jag klämmer i med en dubbelrapport från Onsdag & Torsdag kvällens turer.

Fult foto men fin fisk
Onsdag
Lucas och jag drog iväg på en eftermiddags/kvällstur med Flyfictionbåten. Kvällarna är ju ganska korta den här årstiden så det gäller att välja platserna med omsorg, men det slutar ändå alltid med att man tar sig till samma gamla ställen.
Västanvinden piskar i ganska bra och första hugget kommer på blott kvällens andra kast, rakt under båten nästan, lyckan är dock kortvarig.
Vi söker av en del platser men finner endast några ströfiskar som inte heller dem fastnar ordenligt. Väl i "Lagunen" drar jag på en riktigt stark kilosfisk som faller för en "Brun Magnus Conehead". Lucas går lottlös ur kvällens drabbning!

40 centimetare med vit räka i mungipan
Torsdag
Drar iväg norr över direkt efter jobbet, till "Hemlivik" som "Tiger Mattias" så uppfinningsrikt döpt denna plats till. Högt vatten och en svag västan vind, det osar finfiske!
Jag hinner inte ens komma fram till "lägerplatsen" innan jag ser första vaket, och ett till. En stund senare två vak samtidigt - Gött, fisken e på plats. Det blir en kombination på tafsen, fiskimitation & en liten vit räka som upphängare.
Första fisken tar på första riktiga utlägget, börjar alltid med ett par strandkrypare en bit upp från land innan jag närmar mig vattnet. En välmatad 40cm:are som faller för den vita räkan. Nästa fisk tar ett par kast senare, även den en bit under måttet och på samma vita räka.
Byter ändflugan till en ljus Happyshrimp och får efter det på en dubbel. Lyckas dock bara landa en utav dem, det strular lite vid håvningen. Fräckt att drilla två öringar samtidigt dock!
Vattennivån sjunker ca 25 centimeter på de timmarna jag fiskar och framåt kvällem mojnar det helt. Det är lite aktivitet och en del strövak i viken och jag lyckas landa en och tappa två till innan hemfärd.

3 kommentarer:

 1. Det var på tiden:)härliga bilder .drog själv min näst största i tisdags på nytt ställe på marstrand 53 cm mätte den:) haft flyt nu.drar till malö strömmar för heldags fiske imorrn.

  SvaraRadera
 2. Gött där Jörgen...Du e inne i ett stim, i med krokarna så mycket det går medans flytet håller i sig.
  Var det på Marstrands ön? Min familj har andelslägenhet där så jag känner till ön rätt bra. Finns en del goa platser på västra sidan, vikar och strömsatta sund....

  Skall försöka komma ut nån gång i helgen också, måste passa på när det är favorit vindar, måttliga sydliga!

  SvaraRadera
 3. Nu har jag bundit som en tok!! :) Skall försöka komma ut imorgon bitti så får vi se om man kan trixa upp någon på de nya fluerna.. Skall lämna in bucklan på "gravering" eller vad det heter..det verkar som det skall stå "A Larsson:Champion 2009 Volvo Masters" :)
  Sketfiske
  Staven.se

  SvaraRadera