fredag 11 september 2009

Stilla hav!

Utlovade en rapport efter morgonens fiske och här kommer den motvilligt!
Klockan var ställd på 05.30 och halvtimmen senare var Mattias Tigerfishing redo för en guidad tur i den södra innerskärgården.
Det gick la sådär! Den förväntade succén blev till fiasko. Stiltje och lågvatten gjorde fisken försiktig. Vi hade ett par smånafs, nått följe och några rejäla dragningar innan jag lyckades landa en öring på knappa 30cm. Det var väl det som hände innan vi la ner..........

9 kommentarer:

 1. det släpper snart tog 9 idag mellan 25-45 cm o en horngädda på 3 timmar

  SvaraRadera
 2. Gött, där vi va hände det inte mycket. Vattnet var kristallklart, stod stilla och fisken var skygg och försiktig som bara den!
  Hur var det där du var?

  //Andreas

  SvaraRadera
 3. Ja vad skall man säga!!?? Skit helg vad det gäller fisket! Var ute igår morse, var tvungen att prova "axelurhoppar" kusten igen! (Gick ju inget vidare sist ;-) ) Men det var segt, ungefär som våran fredags tur!! Blev dock en liten rackare! Staven och jag tog en dags tur i hans hemma vatten idag,å säg så här - DET BLÅSTE STYGGT!!!! Ingen lek, men det blev en liten till, på spinn dock! Kikade lite på prognosen för kommande vecka, men det såg inte lovande ut direkt!

  SvaraRadera
 4. där jag var Andreas var det lågt vatten nord nordvästliga svaga vindar lite grumligt vatten men vakande smått verkade det som faktiskt ett nytt ställe för mej så grymt positivt;)
  tog även en horngädda på runt 55cm
  fluga en grön räka som fick sitta på hela passet

  SvaraRadera
 5. Jaaa vad säger man Tigern, vi får dra till med en gammal beprövad och skylla på finväder i kombination med konstiga vindar, för fiskade grymt bra det gjorde vi i alla fall.......

  Jörgen, Håller du på att sondera terrängen så här på säsongsavslutningen? Gott, säg till om du hittar nån hemlig Hotspot ;-)

  //Andreas

  SvaraRadera
 6. Exakt, fiskade som kungar gjorde vi! Men vad hjälpte det??? Rackans skräp väder! Men men, hade det inte varit för att vi var tvungna att avbryta tidigare än planerat ;-) , så kanske det hade blivit bättre! Laddat upp lite nya bilder, dock inga på fiskar, men på fiskare iallafall! Av ngn anledning kanske det kommer kommentarer på bilderna :-)

  SvaraRadera
 7. Sent skall syndaren straffas....Herr Emilsson (aka Tigern) skall nog få sin beskärda del av den grövre straffskalan för de bilder han behagat publicera! Inga snygga gubbar kan man ju lätt konstatera!!!!!!

  SvaraRadera
 8. Andreas denna film la en kille ut på edgeflyfishing vet ej om du är medlem där men titta på den grymm e den länkar den motsvarighet till mitt i naturen typ

  http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/549222

  SvaraRadera
 9. Tack för tipset Jörgen. Väldigt fint filmad. Man blir lite sugen på torr flugfiske efter en sån film. Sicka pjäser till öringar som leker i sådana små åar.....Riktigt fräckt!

  SvaraRadera