måndag 9 maj 2011

T-shirt fiske.....

 Peter i det spegelblanka vattnet
Efter en helg full av familjeaktiviter ägnades söndagskvällen åt fiske. Jag möter upp Peter och hans kompis Joel för vidare vandring ut mot klipporna. En lätt bris från väst, solklart, en riktigt skön vårkväll. Egentligen för fin för ett lyckat fiske.
Väl framme siktar jag in mig på ett par skär, ett tiotal meter utifrån land, där jag vet att fisken brukar gilla att hålla till. Två miniflugor får tjänstgöra på tafsen. På tredje kastet sitter en 30cm:are. Bra start!
Fiskar mig ut runt hela udden utan att varken se eller känna nått. Vid det här laget har även vinden avtagit helt och havet ligger helt spegelblankt. Otroligt vacker kväll.
Sätter mig på toppen av berget där jag har bra överblick över hela udden och viken innanför. Sitter där ett bra tag och bara spanar och försöker inta lugnet. En säl snor åt sig en näbbis med ett jätteplask!
Efter vakspanandet fortsätter fisket i den västvända viken. Prickkastar på ett litet vak, en liten öring tar flugan men väljer ganska snabbt att kliva av. Peter prickkastar även han och lyckas landa en 35cm:are.

Ihop om att kvällen och mörkret skall öka fiskens aktivitet dröjer vi oss kvar ett tag men då inget händer beger vi oss av hemåt.
Jag plockar dock inte ner spöt när jag beger mig iväg med cykeln. Vet ju att det allt som oftast är öring inne och jagar på det grundare vattnet i "hemmaviken", så även ikväll.
Lägger nog flugorna mot ett 20-tal rejäla vak men har inte så mycket som en dragning. Det verkar vara bra med födotillgången på platsen och får skylla på att mina flugor inte syns i mängden.

Längtar fruktansvärt mycket efter båten nu.......Vill så gärna komma ut lite bland kobbarna och skären.
Nu stundar det tjänsteresa i veckan så fiske är inte att tänka på föräns framåt helgen då man förhoppningsvis skall kunna komma ut på en tur.
Majblommor

3 kommentarer:

 1. Jasså har ni sjösatt båten? Eller väntar du på en inbjudan ;o)

  // Lasse

  SvaraRadera
 2. Inga planer på sjösättning än tyvärr, det är lite kvar att fixa med!
  En inbjudan kan man aldrig få mycket av ;-)

  //Andreas

  SvaraRadera
 3. Vi har inte sjösatt än tyvärr....vi jobbar på det för fullt.
  Jag väntar alltid på en inbjudan :-)

  //Andreas

  SvaraRadera