tisdag 17 maj 2011

Tiveden Flyfish - Nästa vecka

 Stora sjön
I början av nästa vecka bär det av mot Karlsborg för ett besök hos Andreas & Petter. Således gäller det att ställa om från havsöringen och kustens hårda slit, till finliret hos Tiveden Flyfish.

Lagom till vårt besök ingår från och med den 19/5 Vulgatafiske i grabbarnas konferenssjö på sjöflugfiskekortet. Sjön skall vara en liten skogssjö på dryga 3 ha och där tillämpas samma regelverk som i övriga sjöar. Kvoterat till 4 fiskare! Kan nog tänkas att det blir ett besök när man väl är på plats.

De rapporter jag har fått vittnar om ett spännande imitationsfiske, flugaskarna är laddade sen i vintras. Känner jag mig själv rätt blir det nog ändå till att gräva lite i "guidernas" flugaskar.
De väderprognoser som finns att tillgå så här långt verkar lovande. SMHI spår sol, 13-15 grader, sydliga vindar 3-5 M/s.
Förhoppningsvis kommer det att kläcka lite godsaker lagom till vårt besök.
Skall också bli intressant att se hur man kommer ihåg omgivningarna?
Vid de senaste två besöken var det höst och begynnande vinter. Nu står sommaren för dörren och naturen ser lite annorlunda ut. Fisken i vattnen har blivit halvåret smartare, men det har ju vi också :-)

Förmodligen blir det till att inviga någon av de nyuppsatta "Moskoselkåtorna" som grabbarna satt upp.
Tror det kommer bli riktigt bra det här. Rapport kommer givetvis i slutet av nästa vecka!

Öringviken skall besökas......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar