måndag 16 maj 2011

Urstark 47:a

 Blått hav
Det var inte direkt planerat för fiske idag men när jag tittade på prognosen var jag inte sen att ändra mig. Mulet och 3-5 M/s från sydväst är för bra förutsättningar för att stanna hemma.

Som vanligt är det Ålefiskarn som blir startplats och som vanligt är fisken där. Efter endast ett par kast drar det på rejält. Jag drar flugan vid sidan av ett grund och hugget kommer stenhårt. Fisken sätter av mot djupet, rakt ut! Tar säkert 15-20 meter i första rusningen. Sen går den mest och trugar, linan står rakt ner under båten och jag känner hur fisken stångar mot botten. Håvningen går bra. 47cm, ganska tjock, silverblank kropp men något färgat huvud. Den får bli matfisk! Gött att åter se lite silverfjäll på båtdurken.

Efter den fina starten kör jag den gamla vanliga rutten, har några kontakter i "sundviken", tappar bland annat en fin 40cm:are.
Utomskärs vid "Lagunön" får jag på en fin blänkare som blir tokig efter krokningen. Den hugger längst in i en smal vik. Hoppar 2-3 gånger innan den simmar rakt mot mig, under båten ut mot djupare vatten. När jag återfår kontakten hoppar den igen och upphängartafsen går av. Jädrar vilket drag! Gissar på 45-50cm.
Perfekt vind in i Lagunen men inte ett hugg. Flyttar mig ut mot skären, inget där heller. Driver igenom kanalen och där tar jag en mindre öring som returneras kvickt.

Jaja, Nu är i alla fall premiärturen med båten avklarad. Härligt att vara ute till havs igen. Synd dock att Lucas, som är på tjänsteresa, inte kunde följa med.

4 kommentarer:

 1. Japp! Tjansteresa som sagt. Sitter i hotellbaren och foljer dina rapporter. Hade ju hellre varit hemma och fiskat om jag fatt valja. Ser fram emot fisket man-tis nasta vecka i alla fall.

  SvaraRadera
 2. Det blir bra nästa vecka! Enligt rapporterna skall det vara 13-15 grader, sol, 3-4 M/s.
  Har vi tur kanske det kläcker lite godsaker :-)

  Det var riktigt bra tryck på de fiskarna jag var i kontakt med igår. Snabba som rackans....

  //Andreas

  SvaraRadera
 3. Jasså, ni skall fiska i sötvatten ;o)

  // Lasse

  SvaraRadera
 4. Japp, de grejerna måste vattnas de också ;-)

  //Andreas

  SvaraRadera