onsdag 31 augusti 2011

Effektivt sista kvällen i Augusti

Havslöss på silvret....
När jag satte mig på cykeln och började trampa mot havet hade klockan redan hunnit bli strax efter åtta.
Den kanske sista ljumma sommarkvällen till ära så var jag var bara tvungen att komma ut en sväng.  
Myggen var i farten, gräshopporna surrade i gräset, fladdermössen jagade i skyn och havet låg i stort sett spegelblankt. Precis som det skall vara om sommaren. Skillnaden är ju att vi nu befinner oss i månadsskiftet Augusti-September och att det blir mörkt ungefär samtidigt som jag började fiska ikväll. Man känner direkt hur det svalnar av när solen försvinner och daggen kommer riktigt fort. Hösten tar över mer och mer.

Nån mindre öring visar sig direkt i ytan och jag landar två fiskar på de 5 första kasten, en liten grön räka sitter på tafsen. Nån halvtimme senare drar det till rejält i grejerna, vid det här laget är det becksvart ute och jag har satt på en svart Dog Nobbler. Efter ett par vådliga luftfärder och snabba rusningar kan jag landa en kanonfin silver blänkare strax över måttet. Det sitter ett par havslöss på varje sida av fisken som vittnar om var öringen har befunnit sig.
Jag drar mig hemåt strax efter klockan tio ganska nöjd med den korta men effektiva fisketuren som får avsluta Augusti månad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar