söndag 14 augusti 2011

Tännäs 2011

 Benjamin å Abborren
Då var vi tillbaks i Göteborg igen efter nästan 2 veckors turnéande runt om i Sverige.
Vi började med 3 dagar hos Lucas & Co i Dalarna. Fisket bedrevs i barnvänlig regi och ett par siklöjor metades upp. Lucas bröder var dock ute sent en kväll och drog upp 5 fina abborrar.

På lördagen packade vi för vidare transport till Härjedalen och stugan i Tännäs. På vägen stannade vi för ett besök i Orsa björnpark.
En riktigt fin park som jag rekommenderar skarpt för naturintresserade med barn.
 "Blåbär & Borre"
Veckan i Tännäs är förhållandevis kall och det blåser ganska bra hela tiden. Vädret är ändå hyfsat så att man kan vara ute med barnen utan att det skall börja gnällas. Det blir inget flugfiske alls under veckan utan familjens aktiviteter får gå först.
Första dagen fiskas det lite med dragrodd och små wobbler.
Givetvis rycker det i Benjamíns spö först. Stolt som bara den kan han konstatera att han fångat sin första riktiga Abborre.
Totalt under veckan, det blev 3 korta "dragroddpass", så fångar vi 5 fina Abborrar med en topp på 500gr.
Mycket viktig info: Benjamin vann med 3-2!
Met resultatet.....
På vägen hem från norr så stannar vi till hos syrran & svågern som har ett underbart sommarställe på en egen ö i en sjö i Dalsland.
Benjamin och jag kan givetvis inte hålla hos ifrån spöna, vi sätter oss i båten och drar ut en bit längs ön och kastar in mot vassen. Vi ser ett par aktiva gäddor som jagar så att småfisken sprätter över ytan. Jag tappar en gädda innan Benjamin får på en. Han fattar inte riktigt vad som händer, och jag säger inget för att se vad vad han gör, sen kommer det vanliga: "Pappa det rycker i spöt". Japp, du har en Gädda säger jag!
Han lyckas även få upp denna fisk och vi kan släppa tillbaks en gädda på strax över kilot. Om han var stolt innan över sina fiskebedrifter så eskalerar det nu :-)
Morgonen därefter skall det metas abborre direkt efter frukost. Jag fungerar som servicemannen "mask till krok pappa". Och det går undan, på kort tid får han upp 10 små-abborrar innan masken tar slut.
Jaja, fiskeutbildningen går vidare och det börjar stundtals se riktigt bra ut och även pappa börjar bli stolt över sin sons bedrifter........

Ett par nya foton finns att beskåda på: http://www.flickr.com/photos/flyfiction/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar