lördag 2 juli 2011

Det har gått trögt ett tag......

.....och jag har inte hunnit uppdatera här på bloggen.
Det betyder inte att jag inte har fiskat, för det har jag gjort ett par gånger i alla fall. Senaste två turerna (söndags & tisdags) har varit riktigt trögfiskade och det har endast blivit sporadiska öringkontakter där fisken vunnit kampen. De där riktigt lugna goa sommarkvällarna har inte riktigt blivit av och det är kanske därför som det vart aningen svårtrugat. Jag gillar när det är helt lugnt på sommarnätterna, det är också dessa tillfällen som varit mest lyckosamma tidigare.

Igår kväll, vid 22.30, stack Lucas och jag återigen iväg på cyklarna för att söka av "vår" kustremsa. En svag vind från nordväst gjorde det ganska svårt att se någon yt aktivitet om det ens var någon?
Det blev till att börja med en något förtyngd svart kanin hårsfluga.
Ingen aktivitet över huvud taget de första timmarna.
Lucas som är lite trött av sig valde därför att avbryta strax efter midnatt. Sängen lockade mer än öringarna.
Efter tag visar sig en ganska bra fisk två gånger inom kastavstånd. Trots bra kast i rätt riktning tar den inte och den visar sig inte mer på platsen.
En kort förflyttning med cykeln och jag hittar lite näbbisar som jagar i sommarnatten. Långt inne i viken hör jag också rejäla klunsvak, det smäller liksom bara till och det ekar mot bergsidan. Ser inget för det är rejält mörkt. Smyger längs bergskanten och lägger ett par kast i olika riktningar mer det vill sig inte här heller. Bra frustrerande.

På sista stoppet för kvällen ser jag ganska omgående en fisk som gör sporadiska vak. Uppfattar fisken som hyfsad att döma på vaken. Vid detta laget har jag knutit på en svart ytskrapare då ytan ligger blank på denna plats i skydd från vinden. Omgående har jag en attack mot flugan som jag drar riktigt fort över ytan.
Nått kast senare gör jag ett långt drag, stopp, långt drag, stopp. I ett av stoppen går en fisk sen upp och tar flugan i ett lugnt fint vak. Till en början händer inte så mycket, det trugar och stångas mest. Jag känner dock att det är en bättre fisk. Efter ett tag ilsknar den dock till och drar iväg i ett par längre kraftigare rusningar. Det är fortfarande mörkt och jag har svårt att se vad det är jag krokat.
När fisken kommer närmre land för första gången ser jag med pannlampans hjälp att det är en fin öring. Som jag tidigare också konstaterat har jag glömt håven hemma och inga vadare har jag heller på mig, så det blir till att improvisera.
Testar att ta fisken med fart och stranda den in i vegetationen framför fötterna. Inga problem det heller.
En riktigt tjock och välmatad Öring landas och den mäter 50cm & 1,55 Kg. Äntligen en riktig sommarfisk.

Nu skall Lucas och jag ner till båten och sätta på den ny inköpta propellern. Det var nån gummipackning som var trasig på den gamla. Snart så kanske det blir ett nattfiske ute bland öarna......

2 kommentarer:

  1. Var en fin tjokis det där. Härligt!

    SvaraRadera
  2. Japp, det var ett fint paket det där ;-)

    //Andreas

    SvaraRadera