måndag 20 juni 2011

Multeförsök som blev Siknatt!

 Lucas testar på Multen....
I tidigare inlägg har jag pratat om de många stora Multar som vi sett patrullera lite överallt där vi fiskat havsöring. Igår blev det till att sätta sig vid bindstädet och binda upp lite Multegodis i form av alger, gräs och lite annat bös. Prognoserna sa att det skulle bli bra förutsättningar för kvällsfiske och så blev också fallet. En alldeles vindstilla och mycket vacker kväll. Det blev till att göra det första försöket på Multarna.

Väl på plats såg vi hur Multarna körde runt som vanligt i det grunda vattnet. Men ack va svåra de va! Visst kikade de litade på flugorna, mer en så blev det dock inte. Här har vi en del att lära känner vi!
Målet för sommaren är nu satt till att landa en Multe :-)
 Vackert......
Det blev till att vänta in siken och kanske testa på nån öring vi trodde oss se jaga. Lucas tar ganska omgående två öringar på ett litet haröra varav en utav dem är en riktigt kraftig sommarfisk på 45cm.

När Siken sen väl kommer igång kring midnatt blir det en riktig vakfest. Jag landar 5st på en svart ytskrapare och tappar säkert dubbelt så många. Ett spännande visuellt fiske. Största siken för kvällen ligger på lite drygt 50cm och är även den ett kraftpaket.
Innan natten går över till morgon kring 3-snåret hinner jag också landa en liten 35cm öring samt tappa en i samma size. En underhållande och spännande kväll/natt minst sagt!
50cm grillsik...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar