onsdag 11 april 2012

Afterwork på Hisingen...

Vackert stilla hav
Strax innan klockan 4 lämnade vi, Peter Alex och jag, jobbet för att snabbt transportera oss ut till kusten.  Väl framme ser det riktigt lovande ut med en avtagande vind, något grumlat vatten och ett allmänt stabiliserat väder.
Vi får rätt i våra aningar och det dröjer inte länge förrän vi båda drar i ett par fiskar. Jag börjar med en rund och fin öring strax över måttet som följs upp med ett gäng mindre fiskar. Peter tar första passets längsta fisk, tyvärr aningen slank. Efter den fina inledningen avtar aktiviteten i takt med att vinden lägger sig totalt. Vi väljer därför att testa en ny plats.
Planen var att fiska av en fin halvö med lite djupare vatten runt i kring. Vi kommer dock inte så långt då vi hittar riktigt mycket vakande fisk i grund vik, som vid det här laget ligger alldeles blank. Men öringarna är kräsna. Vi ser till exempel vid ett flertal tillfällen hur öringen går och plockar små, små tångflugor på ytan.
Vi går ner i tafsdimension och mönstrar på de minsta flugorna som finns i askarna. Det verkar vara rätt medicin och vi har ett kanon roligt fiske under några timmar där vi prickkastar på vak med våra miniflugor.
Inga jätteöringar landas men noterbart är att all fisk håller mycket bra kondition. Riktiga köttbullemagar, runda å fina. Totalt landar vi 18 öringar och 2 sik. Klart godkännt för ett "efter jobbet pass".
Alex i vadartagen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar