tisdag 3 april 2012

Finväder & småflugor

Imorses vaknade man återigen till ett gäng minusgrader utanför fönstret. Det fick bli till att ligga kvar lite extra i den varma sängen. Sent omsider var man ändå på plats i gårdagens succévik. Förutsättningarna var väl inte de bästa med svaga nordöstliga vindar, lågvatten, gassande solsken och -4 grader. Längst in i viken låg det dessutom en tunn ishinna. Väldigt vackert var det i alla fall, men hua vad kallt om fingrarna. Händerna har fått ta emot mycket stryk de senaste dagarna.
Det var trögt till en början men några dragningar i flugan avslöjade ändå fiskens närvaro. Framåt 9-tiden när solen börjat jobba på allvar vaknade öringen till med sporadiska vak långt ut i viken. Jag gick ner i tafsdimension och satte på en minifluga. Efter ett par "vakprickkast" senare hade man landat 3 mindre men fina öringar.

Öringen sover och svanarna visar rumpan för flugfiskarna.....
När den östliga vinden tilltog, avtog aktiviteten hos öringarna.
Jag drog mig söder över och landade till sist nere i Särö där jag intog en välförtjänt lunch på en bergsknalle med bra översikt över en stor lävik. Ingen synlig aktivitet på den blanka ytan så långt jag kunde se. Glassade runt lite i solskenet mellan sjöbodar och bryggor med kameran i högsta hugg.
Efter ett tag kommer det lite moln och vinden avtar en aning för att vrida över till rak västlig. Ett typiskt bra tecken. Och mycket riktigt blir öringen aktiv i viken. Synligt aktiv i alla fall som den inte vart tidigare. Fiskar av ett par fina vindkanter som ger ett par öringar. Småflugorna regerar. De större fiskarna lyser dock med sin frånvaro. Tror jag summerar in 8 öringar till sist. Inga över måttet.
En fantastisk och till en början kall vårdag fick man vara med om längs våran vackra kust.

Nu blir det fiskestopp, skall till Barcelona och semesterflanera ett par dagar. Är tillbaks igen efter påskhelgen med förhoppningsvis nya krafter.
Det finns inga "privata områden" för en flugfiskare :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar