söndag 22 april 2012

Bra fight!

Bra fighter till blankbesa....
Efter en hel vecka utan fiske, vilket känns som en evighet, var jag bara tvungen att komma ut på kusten. Det blev till att sparka igång Lucas på lördagskvällen och vi stack iväg med båten, ut bland kobbar och skär.
Vi var sent ute så det fanns ingen tid att förlora, platsvalet föll på "Lagunen" som alltid håller fisk.

Vi ser ganska omgående ett par fiskar som vakar inne i Lagunen, ett par kast och sen sitter första fisken ganska omgående. En fin fisk på 43cm som verkligen kämpar för livet. Bra krut där!
Vi har ett par resultatlösa känningar på samma plats innan jag förflyttar mig till en vik som ligger med lite mer öppet och djupare vatten utanför.
Redan i andra kastet suger det i rejält. Hinner inte riktigt reagera innan löslinan forsar ut i vattnet och den fortsätter en bra bit in på backingen innan den går upp i ett hopp, långt ut. Svårt att bedöma, men jag anar en bättre fisk och signalerar till Lucas som kommer älgandes. Efter första rusningen vinner jag ganska snabbt tillbaks linan. Det bökas lite grann fram och tillbaka och efter ett par kortare rusningar kan Lucas håva fisken. Aningen knäsvag kan jag något besviket konstatera att fisken är både mindre och i sämre kondition än den gav sken av i fighten. Men ojoj, den första rusningen bär man med sig ett tag.
Vi returnerar öringen efter ett par snabba foton. 54cm och ca 1,5 Kg. Till sommaren väger den förhoppningsvis minst 2Kg.

3 kommentarer:

 1. Härligt när det sprutar ut lina i ringarna!

  SvaraRadera
 2. Hallå Gubbs,

  Det var en go rusning där och tro mig när jag uppriktigt säger att jag blev lite besviken då jag trodde öringen var bra mycket grövre än den i själva verket var.
  Visst det var en hyfsad fisk men man börjar vädra PB när det dar iväg sådär :-)

  //Andreas

  SvaraRadera