onsdag 5 maj 2010

Börjar bli bra tider nu....

Det börjar skymma vid "Lagunen"
Peter och jag trotsade återigen finväder, nordan vind och lågvatten när vi bestämde oss för en "efter jobbet tur".
När man är ute med båten spelar det dock inte alltid så stor roll, vi brukar hitta fisk i alla fall och så även idag. Vi följde upp helgens fina fiske med ytterligare en bra tur.
Vi bestämde oss för att börja vid "Ålefiskarviken" som vanligt. Kvällens 4 första kast resulterade i varsin öring samt varsin tappad. Bättre start är svårt att få!
Vi forsatte till "Sundviken" och sen vidare till "Lagunen", platser som även de gav fisk.
Det bästa med kvällens tur var att fisken var aktiv även efter mörkrets intågande. Vid tidigare turer i April dog fisket ut när solen hade nån halvtimme kvar över horisonten. Men icke ikväll.
Peter lyckades kontra ett underläge och drog fyra fiskar sista 20 minuterna, alla på svart Dog Nobbler. Bra jobbat!
Kvällens tråkigaste var det tunga hugget med det goa gunget som valde att kliva efter 5-10 sekunder inne i Lagunen - Det kan vart den store......
Jaja, Vi summerar in 10 öringar ikväll och är riktigt nöjda efter 20 landade öringar på de senaste två turerna. Kan inte annat än att konstatera: Det är bra tider nu!
Stolt Granstav

11 kommentarer:

 1. vill boka flyfictionbåten på söndag kväll :)

  SvaraRadera
 2. Får kolla det framåt Lördagskvällen, Fiskar endast i finväder ;-)

  SvaraRadera
 3. Bra jobbat killar!!!! Det verkar vara bra fiske nu! Vill gärna deltaga, men det hade väl kanske varken gjort till eller från, med tanke på hur jag presterade senast!

  SvaraRadera
 4. Man kan inte få "Jackpott" varje gång man är ute Tigern, sen var det ju säsongspremiär för dig också! Passa på att finslipa tekniken nu när du är i Ryssland så kommer du tillbaks som en guru efter sejouren i österlandet!

  //Andreas

  SvaraRadera
 5. tja grym sajt! körde ni sjunk eller flytlina vid denna fisketur?

  //Rubän

  SvaraRadera
 6. Hej Rubän,
  Som Peter skriver körde vi med Guidelines slow intermediate lina, men nästan alla fiskar tog ytligt på snabba hemtagningar så det hade förmodligen funkat med flytlina också!

  //Andreas

  SvaraRadera
 7. Var ute en sväng i förrgår (torsdag) men hade bara två följen och ett hugg på hela eftermiddan, kvällen. Känner dock på mig att storfisken står bakom nästa udde så nästa gång ska den up. Kul att ni har bra fiske, ska se till att tjata lite på min bror så han får ordning på sin båt med.
  Ha de gott Andreas, du är välkommen ut när som helst!

  SvaraRadera
 8. Hallå Albin,

  Tack för inbjudan.
  Jag har faktiskt planerat en tur till dig. Väntar bara på att du börjar dunka in goa silver rapporter ;-). Det har väl inte kommit igång på allvar där ute än eller?

  Du har redan dratt en storfisk i år.... själv väntar jag fortfarande på 2+ fisken.
  Hade nått tungt på senast, men men....

  //Andreas

  SvaraRadera
 9. Tjenare andreas!

  Hade en underbar eftermiddag/kväll idag ute på ön med några kompisar. svaga sydvästliga vindar och sol! vi var fyra fiskare och alla fick fisk, jag fick tre och bommade en lite större. Hade även en del hugg. Vi hade grymt spännande fiske på kvällen då större fisk kom in och vakade innom kastavstånd. Riktiga head n' tail-vak, lugnt och stilla. Jag fick en fin kring 40 på haröra när jag kastade på vak. Sen brände jag som sagt en större. Kompisen missa också en större fisk i samma veva. En annan av kilarna tappade också en fin fisk som var större än den han fick, och den var ju klart godkänd. En grym dag helt enkelt. Fisket är helt klart igång här ute!

  SvaraRadera
 10. Hallå Albin,
  Det låter som en riktigt spännande kväll!
  Finns ju faktiskt inte mycket som är roligare än fisket efter vakande havsöring. Har du tagit havsöring på torrfluga nån gång, typ "streaking caddis" eller myra eller liknande? Själv har jag bara lyckats med "flytande" streamers(precis ny påknutna), iofs jäkligt kul det också.

  Synd på de lite större fiskarna!
  Varför kliver alltid (nästan i alla fall) de lite större fiskarna av? Börjar bli riktigt frustrerad över denna otur nu...

  Det är bara att gå på det igen!

  //Andreas

  SvaraRadera