måndag 17 maj 2010

Dubbelrapport!

Bångstyrig Torsk
Klämmer i med en dubbelrapport efter två kvällsturer tillsammans med Lucas.
Likartade förhållanden båda kvällarna med högt vatten, svaga vindar och starka strömmar. På pappret ganska goda chanser till ett lyckat fiske. Men det har varit trögt, mycket trögt.
Min blott andra Havsörings-bomtur för säsongen kom igår kväll. Dock så landades det 4 torskar från min sida, varav en spelade mig ett spratt då jag trodde jag fått på en dräparöring som gick ner på djupet och trugade och höll stången ett tag innan den hårda pressen gav utslag. Lyckan var dock kortvarig då det visar sig vara en torsk - den får snabbt friheten åter. Lucas landade en miniöring samt ett par torskar han med!
Silverpaket
Måndagskvällens mål blir ön med "Dubbelgrundet" utanför. Vi testar med ett kort stopp på vägen.
Vi fiskar av en sträcka med en rejält slutande kant mot djupare vatten, det resulterar i kvällens enda hugg. Ett rejält sådant. Känner ganska omgående att det är en något större fisk som dragit på. Direkt efter hugget drar den snabbt ner mot djupet. Trugar runt ett tag under hård press innan den närmar sig ytan för att återigen enkelt ta sig ner på djupet. Efter en ganska lugn drill synar årets första riktiga "Silverblänkare" håvgarnet. En riktig skönhet. 48cm - 1,35 Kg och i perfekt kondition. Det är för dessa fiskar man sliter och harvar runt längs kusterna!
Goa prickar på stjärtfenan
Kommer att lägga ut lite fler foton på: http://www.flickr.com/photos/flyfiction

2 kommentarer:

 1. Vacker fisk Andreas! De brukar väl inta vara prickar på stjärtfenan?? tror inte jag sett det innan, eller så har bara inte tänkt på det.

  Vi får nästan ta en tur snart, de e ju riktigt kul med båtfiske! På lördag blir det en första tur till med sjösandsländefiske i den lite hemliga sjön. Kanske e de lite tidigt men vi chansar. Men innan dess ska jag nog hinna med nån tur till havet.

  Kul med Torsk också!

  SvaraRadera
 2. Hallå Albin,

  Tack skall du ha!

  Kan inte komma ihåg att jag sett prickar på stjärtfenan heller, om du kollar på ögat så hade den även två prickar där, exakt på samma position på båda sidor. Det var rätt fräckt!

  Vi år la höras så kanske vi kan planera in en tur snart. Längtar efter kvälls/nattfisket!

  Jaså, Du skall iväg och jaga Öringen med torrfluga. Det hänger jag gärna med på ;-)

  //Andreas

  SvaraRadera