torsdag 27 maj 2010

Camp Väst

Havsutsikt från sovrummet
Efter en tids fiskedvala var det så dags för Peter och mig att prova lyckan igen. Denna gången hade vi med oss mat och utrustning för att klara natten på en kobbe. Planen var att testa kvälls/nattfisket och det riktigt tidiga morgonfisket.
Succén uteblev i första halvlek. Kvällen/natten var ganska kall och öringarna kom inte riktigt igång. Fisket var allmänt trögt. När vi kröp ner i sovsäckarna, vid 01.00, kunde jag summera in en torsk, 3 näbbisar och en livlig 35 centimeters öring. Peters resultat var så långt lite skrallt!
Väl nere i sovsäcken låg man och lyssnade med spända öron efter jagande öring och ytaktivitet, vi hörde allt en del dova plums. Men det fick vänta, här skall det sovas!
Morgondrill strax efter soluppgång.
Telefonen ringde redan klockan 04.00, vi steg motvilligt upp ur sovsäckarna. Rättare sagt, Jag steg motvilligt upp ur min, Peter frös som en hund och var snabbt ur sovsäcken och lika snabbt fick han på sig alla kläder han hade med sig. Huttrandes inledde han morgonfisket med två skapliga öringar som var inne i Lagunen för att äta frukost.
Efter detta tog vi en snabbfrukost samtidigt som solen började ta sig upp över horisonten.
Vi packade ihop och lämnade ön för lite båtfiske runt kobbar och skär. Den tidiga morgonens ostliga vindar övergick i stiltje vilket försvårade fisket avsevärt. Vi försökte att hitta platser med lite rörelse i vattnet, några strömkanter och skär där dyningar satte fart på vattnet gav resultat.
Efter en underbar morgon, vädermässigt i alla fall, summerar vi in 8 öringar. Tack Peter, för en trevlig tur på havet.
Nu lockar den riktiga sängen, God natt!
Peter in action.
Öringen bestämmer sig för att fly i fotoögonblicket!

6 kommentarer:

 1. Du Andreas jag e sugen på lite båtfiske, vi borde styra upp något tycker jag!

  Att sova under bar himmel e fint, jag brukar ta några sådana turer per sommar, packar kajaken och drar ut till några skär men bara liggunderlag. Men då e de ju varmare. Man bara drar in armarna i vadarna och sover e timme eller två sen på det igen.

  SvaraRadera
 2. det var nice denna "brokeback island" :)
  Vi får ta den igen snart herr larsson, då kan vi testa norra skärgården,, granstav´s recidence.
  Tack för en bra match.
  /granstav

  SvaraRadera
 3. Hallå,

  Albin,
  Hur ser det ut för dig de kommande veckorna? Kan du när som helst? Från min sida krävs det lite planering för att följa övriga familjens aktiviteter :-)

  Det var kallt som satan på natten, hade full mundering i sovsäcken. Det kan inte vart många grader över strecket! Sovsäcken var blöt på ovansidan efter allt dagg. Lite varmare hade inte skadat!

  Hur gick det med brunöringarna förresten? Blev det något sjöfiske?

  Peter,
  "Brokeback Björkö" nästa gång då! Gött att ha bortaplan också, jag fiskar bäst utan press och favoritskap.

  //Andreas

  SvaraRadera
 4. Tjenare Andreas!

  Jag e fri fram till midsommar ungefär. Nästa vecka e dock helt körd.
  7-8 ska jag ut i skärgården på nattfiske men sen e de fritt fram.

  SvaraRadera
 5. va e din favoritfluga för västkustöring? :-)
  ena dagen funkar pattegrisen superbt
  nästa dag rör dom inte den

  Jmed_z@hotmail.com

  SvaraRadera
 6. Hålla Jmed_z ;-)

  Sett över hela säsongen så håller jag nog Brun Magnus som favoritfluga! Men bland alla mönster man har i boxarna är det väl ett 10-tal som används mer frekvent!

  //Andreas

  SvaraRadera