lördag 9 april 2011

Havsöring i soluppgången

Kort skärpedjup med Lucas i bakgrunden
En kort morgontur är till ända. Nordliga vindar idag, nästan helt klart vatten som höll en temp på ca 6 grader.
Inte alls samma drag imorses som vid tidigare turer. Precis när solen gick upp började det dock bli lite aktivitet i vattnet.
Lucas landar 2 snabba öringar på en rost brun-grön räka. Jag byter snabbt fluga till en naturfärgad miniräka vilket ger resultat då jag kort därefter får på en hyfsad blänkare. Totalt blir det 5st landade, 3st till mig och 2 st till Lucas. Alla returnerades.
Dagens största, en stark "silverbesa" hane (48-49cm) bjöd upp till riktig kamp faktiskt. Kul!
Nu bär det av till båten för fortsatt renovering i hopp om att få den sjösatt om två helger!
Foton från dagens tur finns här.

2 kommentarer:

 1. Låter helt guld att äns få nått. Var på Orust vid premiären 2 dagar inte ett nafs äns. Är ett blåbär på havsörings fiske hade stora förhoppningar men antar att det är sånt som händer. Frågan är om man får va lite ful och fråga vart ni fiskar då man själv är helt ny på havsöringsfisket. Inte kul att åka 20 mil igen å totalbomma :( / mvh

  SvaraRadera
 2. Hej Mikael,

  Orust är normalt sett lite bättre en bit in i April när vattnet blir aningen varmare. I år har jag fått rapport om väldigt klart och kallt vatten runt Orust och då är det svårfiskat!

  Den plats vi fiskar på är en väldigt grund vik med å-mynning söder om Göteborg. Pga hårt fisketryck efter tips på forum å annat så vill jag helst inte ange exakt position. I alla fall inte här på bloggen. Dessutom har fisken börjat lämna platsen, det är inte lika grumligt längre och då finns det inget skydd. Hör gärna av dig via mail så kan vi kolla på lite platser!

  Mvh Andreas

  SvaraRadera