fredag 29 april 2011

Till havs!

Svartvit miniblänkare
Så har man äntligen varit ute en tur på havet. Arbetet med "flyfictionbåten" har gått lite i stå och därför inte kommit i havet riktigt än. Nu har man fått längtat lite extra efter att komma ut till sina favoritplatser. En efterjobbet tur var dock äntligen planerad. Jag drog hem till kollegan Lasse Laursen för vidare transport till hans båt.
En riktigt fin kväll skall det visa sig, något lågt vatten och nån sekund från nord-öst. Halvbra förutsättningar för fiske men det gör inte så mycket när det nalkas premiärtur till havs!
Första platserna visar sig tröga men vid "dubbelgrundet" har vi ett par dragningar och jag landar en liten rackare. "Ålefiskarviken" blir nästa stopp och där är det samma visa, ett par försiktiga dragningar.
Fisken är riktigt försiktig i sina attacker, svårt att kroka dem ordentligt.

Vi kör söderut och hamnar i "Lagunen" och äntligen är man där igen! Få fiskeplatser har levererat så mycket fisk som denna. Ett kärt återseende kan man säga!
Lasse ankrar upp utanför skären och genast har vi kontakt, jag landar en liten medans Lasse missar sina dragningar. Kort därefter ser jag en fisk som vakar sig genom kanalen på väg ut ur Lagunen. Drar iväg ett kast i dess riktning. Tvärstopp. En hyfsad fisk kring 50-strecket visar sig i ett hopp och ett till. Sen väljer den, trots press, att simma in bakom ett skär in på det grunda vattnet. Ändflugan går fast i botten och upphängartafsen pallar inte riktigt för trycket och går av. Den sedvanliga ramsan av svordomar kommer som ett brev på posten! Lasse konstaterar att jag också kan sådana ord :-)

Vi trugar på med det tröga fisket och jag landar två aningen bättre fiskar på lite dryga 40cm. Noterbart är att alla fiskar tar på den lilla naturfärgade upphängarräkan.

En kanonkväll är tillända och vi kan räkna hem 4st landade fiskar, nån tappad och ett gäng kontakter.
Tack för båtturen och sällskapet Lasse!

6 kommentarer:

 1. Varsågod, och tack själv för en trevlig em/kväll :o)

  // Lasse

  SvaraRadera
 2. Det var kanonkul att komma ut till havs igen!
  Hoppas på lite vassare förutsättningar nästa gång bara.....Vi tar väl en tur i veckan igen? :-)

  //Andreas

  SvaraRadera
 3. Trevlig läsning. Verkar som ni hade en behaglig kvällstur.

  SvaraRadera
 4. Klart vi gör Andreas :o)

  // Lasse

  SvaraRadera
 5. 3 manna tur då :) släpp mig i lagun så kan ni plocka upp mig på vägen tebagers.
  /granstav

  SvaraRadera
 6. Frågan är när Granstav Flyfishing guidar i norra skrägårn?
  Har väntat på en tur sen 2009 ;-)

  //Andreas

  SvaraRadera