fredag 1 april 2011

HavsöringsPremiär 2011

Premiär Peter
Så var dagen då äntligen kommen, när hela långa vinterns längtan och förtvivlan kulminerar i havsöringspremiär. 1 April, som för många är skämtens stora dag, är för oss västkustfiskare starten på en lång och förhoppningsvis lyckad fiskesäsong. Man är helt enkelt taggad från topp till tå när man kliver ut i det otroligt kalla 2-3 gradiga vattnet.

Årets premiärfiske gick av stapeln i samma vik som förra året.
Vi träffades vid 6-snåret, Peter, Mattias, Sven-Anders, Lars å jag. Viken ligger alldeles vindstilla och till en början ser vi inte mycket pga den tjocka dimman. Men ett par vak ser vi i alla fall innan vi hinner börja fiska.
Mattias är först ut i vattnet och krokar ganska omgående fisken som går och vakar på mycket grunt vatten alldeles bakom den lilla ön där vi slagit läger.
Grumligt strömmande vatten brukar vara bra förhållanden för denna vik och så även imorses.
Mattias & Sven-Anders ger sig av i förtid mot arbetets förpliktelser medans vi kvarvarande kämpar i det kylslagna vattnet. Efter första fikapausen drar jag mig lite närmre bryggorna och hittar ganska omgående lite fisk. På tre kast tar jag två öringar och tappar en, ett par kast senare nyper jag ännu en.
Totalt blir det 4st landade för min del och innan hemfärd vid lunch kan vi summera in 12 landade premiärfiskar med en topp kring 50-strecket.
Riktigt skönt att fisket är igång igen!
Fick även ett kvitto på att den nya utrustningen håller måttet, allt funkade som det skall.
Bra prylar från Guideline

2 kommentarer:

 1. Grattis till nya utrustningen. Fasen vad gött att det är igång nu ;o)

  // Lasse

  SvaraRadera
 2. Tack :-)

  Nu är man gott nöjd att vi har hela säsongen framför oss!

  //Andreas

  SvaraRadera