lördag 2 april 2011

Havsöringsrace....40 landade

 Lördagsmorgonen bjöd även den på en tidig revelj som brukligt vid det tidiga vårfisket. Teamet som orkade upp imorses var Henrik, Mattias, Lucas och jag själv.

Vi satsade på samma plats som igår och vi möts av samma grumliga vatten och täta dimma, dock något blåsigare än igår. Flugvalet faller även idag på en orange zonker (pga det grumliga vattnet) samt en liten grå upphängar räka.
Mattias och jag är först i plurret och vi har kontakt redan i de första kasten. Vi börjar morgonen med en dubbeldrill! Detta är bara starten på ett rejält rally. Det drillas, tappas fisk, returneras om vart annat.
Det går lite segt för Lucas till en början, men han får i alla fall en tröst-skädda som premiärfisk :-)
 45cm - tjock å silvrig
Jag får efter ett tag på en hyfsad fisk och man märker direkt när det är en blank fisk. Lite mer action i tafsändan. Det visar sig vara en riktig fet blankfisk prick på måttet.
Jag tar dagens längsta fisk (51cm) som faktiskt bjuder upp till dans fastän den är brun och ganska slank.
Dimman vägrar släppa och när vinden tilltar och närmar sig en 7-8m/s är det ganska tuffa förhållanden.
Det iskalla vattnet gör inte saken bättre, det går väl en halvtimma mellan fikapauserna. När sen aktiviteten i vattnet avtar blir det allt tätare fikapauser. Vi kör i alla fall på fram till lunch innan vi börjar packa ihop.
Jag är riktiga nöjd med säsongens andra fiskepass, inget finväder men bra aktivitet i vattnet.
Vi summerar in otaliga hugg och tappade fiskar men också 40st landade öringar, vilket måste klassas som ett gott resultat. Jag blir "toprod" med 14st landade, Henrik 13, Mattias 8 och Lucas 5.
Premiärhelgen är förhoppningsvis inte tillända, kanske att det blir nån mer tur innan nästa veckas tjänsteresa......
Herr besa - 51cm
Lite nya foton finns att beskåda på: http://www.flickr.com/photos/flyfiction

11 kommentarer:

 1. Härligt :)
  Man blir ju allt lite avundsjuk när man ser detta ;)

  SvaraRadera
 2. Tackar ;-)
  Ta dig till västkusten så är det bara att köra på!

  //Andreas

  SvaraRadera
 3. Låter helt galet. Bra start för er på säsongen. =)

  SvaraRadera
 4. grattis till 2 st fina fiskedagar.själv har jag fått en st silver men smal o guidat gästen från småland till 5 st små men pigga.o igår träffade vi även fiskepolisen som var ute o kollade oss o detta var kanon positivt bjöd dom på lite kaffe o tjötade en stund.
  gutt attt de e igång igen.hoppas du e nöjd med nya spöet o även rulle va de va?:)

  SvaraRadera
 5. Hej på er,

  Mathias,
  Det har vart en rätt bra start fiskemässigt och det är framför allt skönt att vara igång igen, trots det tråkiga vädret!

  Tack skall du ha Kamen,
  Håller med, bra att polisen är ute och visar sig. Skönt att ni vart i lite fisk! Alltid bra när gästen får mest också.....Man vill ju inte vara oförskämd ;-)

  //Andreas

  SvaraRadera
 6. Otroligt bra fiske!
  Fantastiskt helt enkelt önskar det kunde vara så i vår grumliga vik :-)

  SvaraRadera
 7. Hallå Herr D,

  Du får flytta till västkusten vettu ;-)

  Skämt åsido, Det är alltid roligt att börja säsongen med lite fisk så att man får drilla av sig det värsta fiskesuget....

  SvaraRadera
 8. Mmm, har haft mardrömmar om att komma hem å bomma! Men icke! Premiären visade sig från sin bästa sida :-D Tja, kanske inte vädret då! Men det var underbart att känna "spögunget" igen, och helt klart värt att ta sig från rysski till västkusten! Kommer nästan kunna leva på detta tills kiruna! Hmm, fast det kommer bli tufft!

  SvaraRadera
 9. Verkar varit grymt fiske för er. Känns surt att bo i sthlm när man läser sånt här, men verkar som det börjar komma igång här uppåt oxå (isen ligger överallt).
  Hur tänker ni kring flugval, som sagt är helt novis på det här med havsöring. Går det att applicera samma tänk här på östkusten som nere hos er?

  SvaraRadera
 10. Mattias, Du behöver inte vara ledsen över att du bor i Ryssland, Självklart kommer jag att skicka dig rapporter så att du håller dig ajour ;-)
  Man vill ju liksom berätta för dig vad du missar, eller vad du kunde haft om du vart hemma. Man kan se det hur som helst men i Kaluga finns det ingen havsöring :-)

  //Andreas

  SvaraRadera
 11. Hallå Daniel,
  Det har vart lyckat hitills, tyvärr har det bara hunnit bli 2 korta turer än så länge.
  Hade hoppats på ett gäng turer till faktiskt!

  Flugvalen brukar vara lite grälla färger tidigt på våren då vattnet är kallt och ofta grumligt i de grunda vårvikarna. En av mina favoriter är en egen påhittad zonker-variant som jag haft med i nått flugbindningsinlägg här på bloggen.
  På premiären i år var det mycket sandmask i farten så de immitationerna har funkat bra samt små naturfärgade räkor.
  Annars gäller det mest att hitta rätt förhållanden och hålla flugan i vattnet, Men det där känner du till :-)

  När släpper ni nästa film gubbar?

  //Andreas

  SvaraRadera